Când durerile din timpul sexului înseamnă colon iritabil

Sindromul colonului iritabil apare mai des la femei decât la bărbaţi. Cauza nu e cunoscută. Acestea pot detecta o astfel de afecţiune printr-o manifestare neobişnuită - durerile din timpul actului sexual.
  • Publicat:
Când durerile din timpul sexului înseamnă colon iritabil
Cand durerile din timpul sexului inseamna... colon iritabil
Sindromul colonului iritabil apare mai des la femei decât la bărbaţi. Cauza nu e cunoscută. Acestea pot detecta o astfel de afecţiune printr-o manifestare neobişnuită – durerile din timpul actului sexual.

Dacă vă confruntaţi cu dureri în timpul sexului, mergeţi la medicul ginecolog. Acesta poate detecta anumite infecţii genitale cu această manifestare. De asemenea va face o ecografie, astfel încât să elimine prezenţa unor chisturi sau tumori, care dau dureri, prin presiunea exercitată în timpul actului sexual.

Dacă însă ginecologic nu aveţi vreo suferinţă, se poate să suferiţi de sindromul colonului iritabil. „Aceste dureri apar în general la persoanele care suferă de colon iritabil şi sunt foarte sedentare”, spune medicul primar chirurg Gabriel Mitulescu. „Apar însă nu doar în cursul acutului sexual, ci şi în timpul oricărui alt efort fizic”.

Sindromul colonului iritabil
poate fi însoţit şi de dureri abdominale, balonare, constipaţie sau diaree. E obligatorie în acest caz colonoscopia, pentru un diagnostic corect. Dn păcate, simptomele colonului iritabil pot apărea şi în cazul cancerului de colon.

Dacă specialistul exclude o afecţiune gravă, aflaţi că sindomul colonului iritabil apare din cauza stresului, din cauza sedentarismului, din cauza alimentaţiei deficitare sau pentru că mâncaţi o singură dată pe zi şi atunci foarte mult.

În acest caz, aveţi nevoie de un regim alimentar personalizat pe care vi-l dă medicul nutriţionist. În 80% din cazuri, igiena alimentară vindecă această afecţiune. Dacă însă durerile nu dispar, există medicaţie care modifică mişcările intestinale sau care modulează receptorii de mişcare ai intestinului.

Citeste si: Tot ce trebuie sa stii despre colonul iritabil

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Inamicii vieţii sexuale
Inamicii vieţii sexuale
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân