Barbatii urati, mai fertili decat cei frumosi

Barbatii frumosi sunt, prin natura lor, programati sa se “zgarceasca” atunci cand vine vorba de imprastierea spermei proprii pentru a fi siguri ca materialul va ajunge la cat mai multe femei.
  • Publicat:
Barbatii urati, mai fertili decat cei frumosi
Barbatii urati, mai fertili decat cei frumosi

Femeile care isi doresc foarte mult sa ramana insarcinate ar trebui sa-si indrepte privirea catre barbatii urati pentru ca ei sunt mai fertili decat cei plini de sex-appeal, ne informeaza cercetatorii britanici.

Barbatii frumosi, considerati a fi atractivi de catre femei, au o hiba, spun oamenii de stiinta de la Universitatea Oxford si cei de la Colegiul Universitar din Londra: produc mai putina sperma in timpul actului sexual. In aceste conditii, fertilitatea cuplului este sensibil afectata, iar sansele ca femeia sa ramana insarcinata intr-un timp relativ scurt scad dramatic.

Explicatia acestui fapt este un soi de teroie evolutionista: barbatii frumosi sunt, prin natura lor, programati sa se „zgarceasca” atunci cand vine vorba de imprastierea spermei proprii pentru a fi siguri ca materialul va ajunge la cat mai multe femei.

De cealalta parte in schimb, barbatii mai putin atractivi isi cunosc potentialul si stiu ca nu vor avea parte, la viata lor, de prea multe femei, astfel incat atunci cand gasesc pe cineva dau tot ce au.

Concluziile oamenilor de stiinta britanici vin la capatul unor studii efectuate pe gaini si pesti, insa au dat drept valabila extinderea rezultatelor si la regnul uman.

„Jocurile seductiei pe care le practicam noi, oamenii, sunt complicate si influentate de o serie de factori, printre care preferintele culturale”, spune Sam Tazzyman, unul dintre membrii echipei de cercetatori, adaugand ca in ciuda diferentelor culturale si a evolutiei speciei, „cantitatea spermei ejaculate, precum si calitatea acesteia sunt influentate de aceleasi elemente primitive care functioneaza si in cazul altor specii: atractivitatea si numarul partenerilor sexuali„.

In concluzie, un barbat plin de sex-appeal, vanat de multe femei doritoare de urmasi, va avea parte de mai mult sex si este practic ”nevoit” sa-si rationalizeze resursele. Astfel va ejacula mai putina sperma la fiecare act sexual.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sexul bate tratamentele cosmetice
Sexul bate tratamentele cosmetice
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân