Barbati, marimea conteaza: cu cat mai mic, cu atat mai bine!

Cu cat este mai mare, cu atat posesorul este mai expus infectarii cu virusul HIV, atentioneaza cercetatorii americani de la Hopkins University
  • Publicat:
Barbati, marimea conteaza: cu cat mai mic, cu atat mai bine!
Barbati, marimea conteaza: cu cat mai mic, cu atat mai bine!

Preputul (piele ce acopera glandul penisului), caci despre el vorbim, este un factor important in transmiterea infectiei cu HIV.

Cu cat este mai mare, cu atat posesorul este mai expus infectarii cu virusul HIV, atentioneaza cercetatorii americani de la Hopkins University, implicati intr-un program de control al sanatatii in Uganda, tara unde numarul cazurilor de SIDA este extrem de mare.

Descoperirea face lumina intr-o mai veche teorie conform careia circumcizia ar oferi barbatilor o oarecare protectie in fata temulului virus.

Actualul studiu a luat in calcul 965 de barbati din Uganda, in randul carora s-a observat o rata crescuta de infectare corelata cu prezenta unui preput mare.

De mentionat ca riscul de infectare cu HIV nu dispare complet la barbatii circumcisi, insa se reduce semnificativ.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca preputul are o cantitate mare de celule imune numite celule dendritice (in forma de arbori) care ar putea constitui calea de acces a virusului catre organism.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Graba strica treaba
Graba strica treaba
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”