Acupunctura: cum poate îmbunătăţi viaţa sexuală?

Iată câteva beneficii ale acupuncturii şi cum poate această terapie îmbunătăţi viaţa sexuală.
  • Publicat:
Acupunctura: cum poate îmbunătăţi viaţa sexuală?
FOTO: shutterstock / Acupunctura: cum poate îmbunătăţi viaţa sexuală?

De la extract de canabis, până la vibratoarele pentru stimularea clitorisului, există numeroase produse care promit să-ţi îmbunătăţească viaţa sexuală însă, o metodă de tratament folosită încă din atichitate poate face o mare diferenţă: acupunctura.

Cum îmunătăţeşte actupunctura viaţa sexuală

Acupunctura implică plasarea unor ace foarte subţiri în zone specifice ale corpului având capacitatea de a readuce un echilibru în organism. Studiile sugerează că acupunctura are potenţialul de a ajuta împotriva alergiilor, problemelor de infertilitate, simptomelor premenstruale, durerilor de cap şi migrenelor, insomniei, stresului, anxietăţii şi depresiei şi durerilor de spate. Pe lângă asta, există factori multipli care contribuie la problemele sexuale, iar acupunctura le poate ameliora.

Când nivelul de stres creşte, scade libidoul

Nu este o surpriză pentru nimeni: nivelul crescut de stres este strâns legat cu interesul scăzut în privinţa sexului, arată un studiu din 2018 publicat de Archives of Sexual Behavior. Atunci când eşti stresat, organismul menţine stresul sub forma tensiunii fizice a musculaturii, în special în umeri, cap şi gât. Cu ajutorul acupuncturii se pot elimina stresul şi tensiunea din acele zone. Dacă ai libidoul scăzut, sunt necesare între trei şi cinci sesiune de acupunctură ca totul să revină la normal şi să scapi de stres.

Sângele trebuie să ajungă şi în organele genitale

În timpul tratamentului cu acupunctură, organismul trimite sângele către fiecare zonă în care acele au fost inserate, iar astfel se îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Un studiu publicat în jurnalul de Feritilitate şi Sterilitate sugerează că o circulaţie sangvină adecvată este responsabilă pentru extinderea canalului vaginal (pentru a face loc penetrării) şi producerea lubrifierii naturale, ambele importante în pregătirea corpului pentru a te bucura de plăcere. Bineînţeles, persoanele care suferă de tulburări ale circulaţiei sangvine şi boli cardiovasculare de cele mai multe ori se confruntă cu disfuncţie sexuală.

Ideală pentru echilibrul hormonal

Hormonii sunt strâns legaţi de nivelul de stres, obiceiurile de somn, metabolism, ciclu şi poftele alimentare şi, totodată, pot afecta şi libidoul. Din fericire, acupunctura poate fi folosită alături de alte ierburi chinezeşti pentru a rezolva problemele hormonale care pot sta la baza libidoului scăzut. Un studiu publicat în jurnalul Evidence-Based Complementary Alternative Medicine arată că acupunctura creşte estrogenul, estradiolul şi progesteronul, toate stând la baza apetitului sexual la femei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Ce înseamnă să fii gender fluid?
Ce înseamnă să fii gender fluid?
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”