74% dintre persoane nu se mai spală după ce fac sex! Cum a schimbat pandemia obiceiurile de igienă

În urma unui studiu s-a descoperit că după perioada izolării, atât femeile, cât şi bărbaţii se spală mai rar după ce fac sex.
  • Publicat:
74% dintre persoane nu se mai spală după ce fac sex! Cum a schimbat pandemia obiceiurile de igienă
FOTO: shutterstock / 74% dintre persoane nu se mai spală după ce fac sex! Cum a schimbat pandemia obiceiurile de igienă

Înainte de perioada izolării, 95% dintre femei şi 78% dintre bărbaţi obişnuiau să aibă cel puţin un obicei în privinţa igienii după actul sexual. După izolare în schimb, procentele au scăzut la 66% şi 62%.

Mai exact, 54% dintre bărbaţi şi 48% dintre femei au recunoscut că au stat între 1-3 zile fără să se spele după ce au făcut sex sau după ce au folosit jucării sexuale. Mai mult, 45% dintre femei folosesc deodorante sau spray-uri pentru corp pentru a-şi curăţa zonele intime după partidele de sex, în timp ce 17% dintre bărbaţi folosesc şosete sau aşternuturile pentru a se curăţa. De altfel, rezultatele mai arată că 47% dintre femei au sărit peste duşul de după sex şi au plecat direct la locul de muncă, comparativ cu 44% în cazul bărbaţilor.

Pandemia de coronavirus ne-a reamintit cât este de importantă o igienă corespunzătoare şi, de la prepararea mâncării, până la aranjatul rufelor, cu toţii ne-am schimbat obiceiurile în ceea ce priveşte curăţenia. Însă, când vine vorba de sex, studiile arată că nu stăm deloc grozav la acest capitol.

End of Tenancy London a chestionat 2.500 de femei şi bărbaţi pentru a afla care sunt obiceiurile de igienă după ce fac sex, pentru a descoperit cât de mult s-au schimbat după perioada izolării. În urma chestionarului s-a descoperit că aceste obiceiuri sunt mai rare sau mai neglijate faţă de începutul pandemiei.

Obiceiurile de igienă după sex

Rezultatele arată că înainte de începutul pandemiei, 95% dintre femei şi 78% dintre bărbaţi aveau cel puţin un obicei de igienă după o partidă de sex. După perioada izolării însă, procentul a scăzut la 66%, respectiv 62%. End of Tenancy London a vrut totodată să afle ce fac mai exact femeile şi bărbaţii după sex. Rezultatele arată că 47% dintre femei sar peste duşul de după sex şi pleacă direct la locul de muncă, comparativ cu 44% dintre bărbaţi care practică acest obicei. Aparent, vizitele la bunici nu sunt un motiv destul de bun pentru a face duş după sex: 60% dintre femei şi 63% dintre bărbaţi au mers direct în vizită la rude după ce au făcut sex.

28% dintre bărbaţi susţin că au făcut sex cu persoane diferite fără măcar să facă duş înainte de ele, în timp ce 23% dintre femei au mers la întâlniri imediat după ce au făcut sex sau s-au masturbat, fără să facă duş!

Frecvenţa igienei după sex

Întrebaţi cu ce frecvenţă se spală după ce fac sex, peste jumătate dintre bărbaţi (54%) şi aproape jumătate dintre femei (48%) au recunoscut că au stat chiar şi 1-3 zile fără să se spele după ce au făcut sex au după ce au folosit jucării sexuale. 22% dintre bărbaţi au mărturisit că au stat chiar şi o săptămână fără să respecte regulile de igienă.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”