6 lucruri pe care să NU le faci înainte de sex

Sexul vine la pachet cu câteva reguli, bineînţeles ideale pentru sănătatea ta. Aşadar, iată ce nu trebuie să faci înainte de sex.
  • Publicat:
6 lucruri pe care să NU le faci înainte de sex
FOTO: 123rf.com

S-a vorbit mult despre lucrurile pe care trebuie să le facem atât înainte, cât şi după o partidă de sex, de alimentele pe care nu trebuie să le consumăm înainte pentru a nu ne sabota seara şi, de ce nu, şi de lucruri pe care nu trebuie să le facem înainte de sex. Iată o listă cu câteva dintre ele.

Nu lua antihistamice. Antihistamicele nu fac altceva decât să usuce membranele mucoaselor pentru a elimina congestia nazală. Prin acest proces, alte zone ale corpului încep să se usuce, inclusiv vaginul, indiferent de cât de excitată ai fi.

Nu mânca alimente picante. În general, mâncarea, alimentele pot afecta mirosul şi gustul pe care vaginul le emană. Alimentele super picante precum jalapeños pot cauza gaze şi balonare. Mai mult, pot rămâne pe mâini anumite resturi, substanţe care, aflate în contact cu organele genitale, pot provoca senzaţii de arsură sau usturime.

Nu consuma prea mult alcool. Desigur, cu ajutorul alcoolului poţi ”intra în atmosferă”, dar odată consumat în exces, afectează toate simţurile care nu mai performează corespunzător. Mai exact, şansele să poţi experimenta un orgasm scad. Un studiu al Universităţii Missouri din St. Louis a descoperit că 11% dintre consumatorii de alcool s-au confruntat cu dificultatea de a ajunge la orgasm. Bărbaţii aveau nevoie de mai mult timp pentru a putea ejacula, în timp ce femeile, pentru a ajunge la orgasm, aveau nevoie să fie mult mai mult stimulate.

Nu folosi periuţa de dinţi electrică. Probabil sună ciudat, dar periuţele de dinţi electrice şi apa de gură pe bază de alcool nu fac altceva decât să te expună bolilor cu transmitere sexuală. Similar mucoasei vaginale, perii care se rotesc pot provoca mici răni gingiilor, iar apa de gură pe bază de alcool nu face altceva decât să usuce şi să irite mucoasa, fiind astfel mai expusă bolilor cu transmitere sexuală.

Nu te epila. Orice femeie îşi doreşte să fie îngrijită şi să aibă un aspect cât mai curat, dar înainte de sex nu este deloc indicat să te epilezi. Poţi face acest pas cu o zi înainte, astfel încât pielea să aibă timp să se vindece. Epilarea va duce la exfolierea primului strat de piele, făcând ca zona să fie mai sensibilă. Foliculii de păr se vor irita, vor apărea mici tăieturi, bubiţe, iar astfel se poate ajunge la infecţii precum herpes sau HPV. Bineînţeles, să nu uităm de fluidele eliminate în timpul sexului care, la rândul lor, pot afecta sănătatea pielii. După epilat însă, poţi aplica o cremă care să reducă inflamaţiile.

Preludiul se poate face şi fără…mâncare. Există cupluri care în timpul preludiului folosesc frişcă, miere sau chiar ciocolată pentru a ”încinge atmosfera”, dar să nu uităm de infecţiile care pot apărea. Folosirea oricărui aliment care conţine zahăr, pe bază de lubrifiant poate cauza infecţii aşadar, clasicul lubrifiant pe bază de apă sau silicon este în continuare cel mai recomandat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”