5 motive reale pentru care femeile NU ajung la orgasm

Nu toate femeile ajung la orgasm, iar vinovaţi de acest lucru sunt câţiva factori care stau în calea plăcerilor. Iată care sunt!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Nu toate femeile reuşesc să ajungă la orgasm în timpul sexului, dar asta nu înseamnă că au o problemă sau că partenerul nu este suficient de bun la pat încât să le ducă pe culmile plăcerii (aşa cum multe dintre ele gândesc). Există câţiva factori care împiedică atingerea orgasmului, altele pe lângă problemele circulatorii care pot afecta irigarea corectă cu sânge a vulvei şi clitorisului.

Clitorisul nu este stimulat suficient

Clitorisul este cel care oferă cele mai mari plăceri, iar asta o spun studiile. Aproximativ 70% dintre femei susţin că au orgasm în urma stimulării clitorisului şi nu în urma penetrării vaginului. Ceea ce înseamnă că, atunci când o femeie nu ajunge la orgasm, partenerul nu se concentrează suficient asupra clitorisului şi stimulării lui. Anumite poziţii sexuale pot ajuta la atingerea plăcerilor sau, de ce nu, jucăriile sexuale pot deveni alternative ideale pentru parteneri.

Clitorisul este stimulat în exces

Pe de altă parte, stimularea în exces a clitorisului nu este tocmai o alegere ideală. Uneori, ”cel mai sensibil loc” al corpului are nevoie de mai puţină atenţie decât credem. Motivul? Clitorisul are 8000 de terminaţii nervoase. Tocmai de aceea este nevoie de o atingere delicată şi nu degeaba lenjeria intimă poate ajuta la stimulare.

Te poţi confrunta cu depresie sau anxietate

O femeie care suferă de depresie sau anxietate nu trebuie să-şi bată capul cu aceste probleme în timpul actului sexual. Din păcate, una dintre părţile negative ale celor două afecţiuni stă în dificultatea de a ajunge la orgasm, în special în timpul unui tratament pentru tulburări psixice. Substanţele chimice din creier precum serotonina, dopamina şi noradrenalina sunt implicate în atingerea orgasmului, dar pot fi influenţate de medicamentele împotriva depresiei şi anxietăţii. În acest caz, medicul poate recomanda un alt tratament care să nu afecteze atât de mult viaţa sexuală.

Hormonii nu funcţionează corespunzător

Acest lucru poate fi posibil atunci când se iau anticoncepţionale, pentru că acestea împiedică ovulaţia schimbând nivelul de estrogen, progesteron şi testosteron. Astfel, aceste modificări pot afecta libidoul, dorinţa de a face sex sau capacitatea de a avea orgasm. În acest caz, medicul poate recomanda o altă metodă de contracepţie. Mai mult, perimenopauza, care apare spre 40 de ani, moment în care corpul se pregăteşte să intre la menopauză, poate cauza aceste schimbări hormonale. Şi, din nou, disfuncţiilre acestor trei hormoni pot afecta viaţa sexuală.

Mintea este în altă parte

Este foarte greu ca o femeie să ajungă la orgasm dacă se gândeşte la orice altceva (cumpărături, facturi, cu ce să se îmbrace mâine etc.), şi nu este „prezentă” ca să se bucure de tot ceea ce simte. Concentrarea, prezenţa, toate aceste lucruri sunt esenţiale pentru a atinge culmile plăcerii. În cazul femeii, de exemplu, creierul este cel care o poate ajuta să ajungă cu uşurinţă la orgasm. Aşadar, pentru a ajunge la orgasm, femeia trebuie să fie prezentă, să se implice mental, să se concentreze asupra atingerilor, simţurilor şi respiraţiei care, de altfel, reprezintă un element important în atingerea orgasmului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Web-Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult