5 lucruri care te ajută să-ţi menţii vaginul tânăr

Odată cu înaintarea în vârstă, nu doar aspectul feţei suferă modificări, ci şi al vaginului. Iată ce este de făcut!
  • Publicat:

Cu trecerea anilor, pielea noastră este afectată de procesul de îmbătrânire, iar inevitabil, acelaşi lucru se întâmplă şi cu părţile intime. Cu toate astea există o diferenţă uriaşă între cele două situaţii. Există numeroase produse care ajută la menţinerea aspectului întinerit, dar niciunul care să fie destinat zonei vaginale care, la rândul ei necesită o îngrijire atentă. În plus, multe femei sunt speriate de schimbările care apar la nivelul vulvei şi vaginului, mai ales că medicii ginecologi nu le vorbesc despre potenţialele schimbări.

Începând cu vârsta de 20 de ani, vaginul începe să-şi piardă fermitatea, volumul în special în zona pubiană sau a labiilor mari, dar şi în interiorul vaginului, în special atunci când femeile se află în apropierea perioadei de menopauză. Printre aceste schimbări se mai poate vorbi despre reducerea fluxului circulator câtre organele genitale şi slăbirea muşchilor pelvieni. Toate aceste aspecte pot duce la lipsa încrederii şi apariţia disconfortului în dormitor, din cauza gândurilor care te vor măcina în privinţa aspectului zonei intime. Nu te mai simţi atât de plină de sexualitate şi nici nu mai eşti satisfăcută complet în timpul partidelor de sex.

Cum să-ţi menţii vaginul tânăr

Evită efectul Yo-Yo. Atunci când iei în greutate, iar apoi slăbeşti brusc, tot acest proces vine la pachet cu schimbări la nivelul vaginului. Este foarte important să urmezi un stil de viaţă sănătos, dar mai ales să menţii o greutate optimă. Dacă eşti prea slabă, aşa cum pielea feţei începe să se lase, acelaşi lucru se întâmplă şi cu vaginul.

Nu uita de exerciţiile Kegel. Cu siguranţă ai citit numeroase materiale pe acest subiect, dar mai ales despre importanţa acestor exerciţii. Cu toate astea există riscul să nu le execuţi corect. Pe lângă faptul că multe femei nu fac suficiente exerciţii kegel, nici nu alocă mai mult timp pentru ele atunci când le practică. Executate corect ar arăta astfel: contractă muşchii pelvisului timp de cinci secunde, relaxează-te şi repetă de 100 de ori, de trei ori pe zi. Acestea pot fi realizate chiar şi în timpul sexului, totodată oferindu-i partenerului o senzaţie mult mai plăcută.

Fii activă sexual. ”Use it or lose it” nu este o expresie apărută din senin. Stimularea ajută la creşterea circulaţiei sângelui către zona pubiană care atenuează efectul schimbărilor ţesuturilor şi muşchilor. Circulaţia sângelui este absolut necesară pentru lubrifiere (şi orgasm, bineînţeles), iar odată cu înaintarea în vârstă, acest aspect are de suferit. Mai mult, dacă partenerii nu se tem de o posibilă sarcină, vă anunţăm că spermatoizii pot avea un efect anti-aging mulţumită hormonilor, acizilor graşi şi compuşilor antiinflamatorii.

Mergi mai des pe bicicletă. Mersul pe bicicletă nu întotdeauna prezintă disconfort, motiv pentru care nu trebuie să renunţi la această activitate mai ales că oferă anumite beneficii în privinţa aspectului zonei intime, funcţionând asemănător exerciţiilor de stretching.

Foloseşte un gel intim cu o formulă delicată. Zona intimă trebuie întotdeauna tratată cu atenţie, iar produsele pe care le foloseşti trebuie să aibă o formulă uşoară şi delicată. Nu folosi săpunuri obişnuite pentru că acestea vor duce la uscarea pielii, dar mai ales la iritarea ei. Să nu uităm că ţesutul labiilor este destul de sensibil.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Web-Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult