Sex in timpul menstruatiei. E bine sa facem?

In timpul menstruatiei actul sexual poate fi placut daca este cu acordul ambilor parteneri si daca nu exista alte probleme.
  • Publicat:
Sex in timpul menstruatiei. E bine sa facem?
Sex in timpul menstruatiei. Da sau nu?

Unele femei nici nu vor sa auda de sex in zilele lor sensibile, in general din cauza durerilor mari pe care le indura. Dar altele… ei bine, altele pot deveni de-a dreptul de nestapanit. Si pana la urma, se pare ca nici nu au de ce sa se teama.

Doar daca vrei tu
In fiecare luna, femeia trebuie sa se ascunda intr-un adapost special pana trece „perioada dificila” si abia apoi se poate reintoarce la sarcinile ei obisnuite. Cel putin un miliard de persoane din lume, daca nu chiar mult mai mult, cred asta.

Dar precum cele mai multe lucruri legate de sexualitate, actul sexual in timpul menstruatiei este o decizie individuala. Confuzia hormonala poate da raspunsuri diferite pentru fiecare femeie.

Dincolo de pudoare
Cel mai mare obstacol pentru relatiile sexuale in perioada menstruatiei este jena si, bineinteles, igiena.

Oamenii isi percep, in general, secretiile organismului lor ca fiind respingatoare, in ciuda faptului ca ele nu sunt deloc „murdare”. Urina, saliva, sangele sau sperma nu sunt problematice in sinea lor, dar pot crea mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.

Multe femei ajung la orgasm chiar mai usor in timpul menstruatiei din pricina umiditatii vaginului, care creste nivelul de sensibilitate.

Si totusi, face parte din tine
Cea mai buna idee de a face sex in timpul menstruatiei este sub dus, desi s-ar putea sa nu te incante prea tare gama restransa de pozitii pe care le puteti adopta. Ideea e ca apa spala imediat totul, asa ca nu trebuie sa-ti mai faci griji in privinta sangelui.

Daca nu folositi prezervativ si mai ales daca el ejaculeaza inauntru, ar trebui sa fiti pregatiti pentru o priveliste cu adevarat… colorata. Unele persoane suporta asta destul de usor, putandu-se chiar amuza, dar altele abia isi retin senzatia de stomac intors pe dos. Se stie doar ca barbatii sunt sensibili la vederea sangelui!

Atentie la sarcinile nedorite!
De asemenea, exista si posibilitatea de aparitie a unei sarcini. Ciclul menstrual este un proces complex, implicand diferite modificari. Spre exemplu, pot aparea evenimente neasteptate precum blocarea unui ovul care poate fi astfel fertilizat. Probabilitatea este mica, insa nu trebuie exclusa, asadar actioneaza cu prudenta si in aceasta perioada: nu uita de metodele contraceptive!

Cu precautie
Asadar, sexul in timpul menstruatiei este binevenit daca iti doresti asta. Totusi, trebuie sa ai grija la igiena, iar daca nu iti cunosti partenerul trebuie sa folosesti un prezervativ pentru ca posibilitatea raspandirii unei infectii cu transmitere sexuala este chiar mai mare.

Si iti mai dam un pont: orgasmul in aceasta perioada atenueaza durerile menstruale.

Tu ai facut vreodata sex in timpul menstruatiei?

Citeste si Yoga ameliorareaza durerile menstruale
Ce vrea Ea, ce vrea EL

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Blonda sau bruneta? Depinde
Blonda sau bruneta? Depinde
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”