Secretul unei partide de sex perfecte într-o relaţie de lungă durată

O echipă de cercetători din SUA au studiat comportamentul romantic şi sexual pentru a răspunde la întrebarea de ce unele cupluri sunt mai fericite în ce priveşte viaţa sexuală, iar altele nu.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Secretul unei partide de sex perfecte într-o relaţie de lungă durată
Preludiu, declaraţiile de dragoste făcute partenerului tău sau un simplu TE IUBESC sunt factorii cheie în menţinerea vieţii sexuale satisfăcătoare într-o relaţie de lungă durată, este concluzia unui nou studiu.
Partenerii care spun „Te iubesc” în timp ce sunt foarte intimi, printre mângâieri, sărutări şi râd împreună în timpul actului sexual sunt mai mulţumiţi, aceasta este constatarea studiului care se concentrează asupra cuplurilor heterosexuale.
Păstrarea unui sex diversificat de poziţii noi şi de libertatea de a da frâu fanteziei ajută, de asemenea, la menţinerea cuplurilor fericite. Pe lângă acestea, contează starea de spirit, iluminarea, muzica sau trimiterea mesajelor ”fierbinţi” şi provocatoare mai devreme de raportul sexual.
O altă contatare este că acele cupluri care practică sexul oral trăiesc orgasme mai frecvente şi fac dragoste mai des decât restul. Tot ei au raportat că se simt mai fericiţi în relaţiile lor.
Studiu publicat în „The Journal of Sex Research” a examinat mai mult de 38.747 de cupluri căsătorite sau în concubinaj din SUA, care au fost cu partenerul lor timp de cel puţin trei ani.
Participanţii au fost rugaţi să se evalueze cât de satisfăcuţi au fost de sexul din primele şase luni ale relaţiilor comparativ cu sentimentele pe care le trăiesc acum (la momentul studiului).
83 % dintre participanţi au declarat că au fost satisfăcuţi sexual în primele şase luni ale relaţiei lor. Cu toate acestea, 41 % de bărbaţi şi 27 % de femei au spus că sunt, în prezent, nemulţumiţi. Alţi 43 la sută de bărbaţi şi 55 la sută de femei au spus că sunt în prezent mulţumiţi. În timp ce restul de 16 % bărbaţi şi 18 % femei s-au declarat neutri.
David Frederick, doctor şi profesor asistent în psihologie la Universitatea Chapman, care este şi autor principal al studiului, a declarat: „Aproape jumătate din cuplurile mulţumite şi nemulţumite citesc cărţi articole din reviste despre auto-ajutorarea sexuală, dar ceea ce de fapt face ca cumplurile să se simtă satisfăcute de viaţa lor sexuală sunt nişte idei”, a declarat David Frederick.
„A fost încurajator să aflăm că mai mult de o treime din cupluri menţin pasiunea în viaţă lor, chiar şi după un deceniu sau două de când sunt împreună”, a declarat Janet Lever, una dintre co-autorii studiului.
Ea a adaugat că astfel de cupluri fac un efort conştient de a evita să fie prinşi într-o rutină atunci când fac sex.
Sursa: Descoperă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”