Pilulele impiedica femeia sa-si aleaga cel mai bun barbat

Pilulele contraceptive altereaza simtul olfactiv impiedicand femeile sa aleaga cel mai potrivit tata pentru copii lor, in opinia specialistilor de la Universitatile Liverpool si Newscastle.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Pilulele impiedica femeia sa-si aleaga cel mai bun barbat
Contraceptivele impiedica femeia sa-si aleaga cel mai bun partener

Administrarea pilulelor contraceptive le impiedica pe femei sa aleaga cel mai bun tata pentru copiii lor, sunt de parere specialistii de la universitatile Liverpool si Newcastle, explicand ca aportul de estrogeni sintetici le altereaza simtul olfactiv.

Femeia se foloseste de nas atunci cand isi alege partenerul care mai apoi va deveni tatal copiilor ei. In marea ei cautare, ea ii miroase, la propriu, numai pe acei barbati cu un sistem imunitar si genetic diferit dar complementar cu al ei. Si asta pentru ca sansele de a avea un copil sanatos sunt cu atat mai mari cu cat partenerii au gene complet diferite.

Studiile efectuale la Liverpool si Newcastle au demonstrat insa ca pilulele contraceptive altereaza acest proces, deoarece pilulele incriminate simuleaza la nivelul organismului femeii un proces similar cu starea de sarcina. Iar o data ce a ramas insarcinata, simtul femeii se slabeste, intrucat se presupune ca si-a gasit alesul.

Mergand mai departe cu teoria, oamenii de stiinta afirma ca relatia dintre o un barbat si o femeie se rupe in momentul in care aceasta din urma inceteaza sa-si mai administreze pilulele, iar simtul olfactiv ii revine.

Citeste si Contraceptive de ultima generatie

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: