Cum sa-ti mentii sanatatea sexuala

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum sa-ti mentii sanatatea sexuala
Cum sa-ti mentii sanatatea sexuala

Dr. Mary Jane Minkin este autoarea celui mai actual si mai accesibil ghid pentru sanatatea sexuala. „Sanatatea sexuala a femeii” contine explicatii ale modului de functionare a organismului, abordeaza posibile probleme si ofera solutii detaliate femeilor de toate varstele.

Contraceptia: optiuni si responsabilitati

Cum alegi? Primul punct de referinta este nivelul tau de confort personal. Daca pilu­le­le contraceptive iti afecteaza stomacul sau iti cauzeaza de­presii, sau daca esti de parere ca spermicidele sub forma de spuma si creme iti pateaza lenjeria, alege alt mijloc contraceptiv. Prin urmare, alegerea metodei potrivite reprezinta un echilibru intre factorii personali, emotionali si (uneori) religiosi.



Bolile cu transmitere sexuala (BTS)

BTS-urile sunt aproape la fel de obisnuite ca o banala ra­cea­la. Unele BTS se transmit insa preferential, in functie de sex, in general mai usor de la barbati la femei, decat invers, iar cateva au consecinte grave pentru fe­meile care nu sunt diag­nos­ti­cate sau tratate cores­pun­za­tor, cauzand leziuni perma­nente ale aparatului genital. Cel mai bun mijloc de protectie este prezervativul, insotit de un spermicid.

Citeste continuarea in editia tiparita a revistei Ce se intampla, Doctore?

Citeste si: Cum sa obtii protectie maxima

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
De ce
De ce "nici azi nu..."?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân