„Nu ejaculeaza, nu ma iubeste!” – cat de adevarata e afirmatia?

Gresesc femeile care se gandesc ca daca barbatul nu ejaculeaza, sigur le insala sau are o mare problema?
"Nu ejaculeaza, nu ma iubeste!" - cat de adevarata e afirmatia?
Cat de tare gresesc femeile care se gandesc ca daca barbatul nu ejaculeaza, sigur le insala sau are o mare problema? Ca de obicei, psihoterapeutul Emilia Potenteu va lamureste.

„Este adevarat ca barbatul nu trebuie sa ejaculeze la fiecare penetrare ca sa simta placerea? Mi se intampla uneori cu partenerul meu, dupa ce nu ne vedem cateva zile.”

Vremurile in care barbatii practicau actul sexual limitandu-l la penetrare-intercurs-ejaculare sunt depasite. Barbatul modern a constientizat ca ejacularea nu poate fi singurul scop al actului sexual, caci astfel mereu va ramane privat de o multitudine de senzatii profunde, dar mai ales de accesul la o stare de constiinta superioara.

Practicand continenta, barbatul isi intensifica voluptatea, isi creste nivelul de excitatie, traieste senzatia de „pre-orgasm” in multiple randuri, nu isi iroseste energia vitala si-si mentine dorinta vie, spre marea fericire a ambilor parteneri.

Multi dintre barbatii care se straduiesc sa-si imbunatateasca viata sexuala, controlandu-si fiziologia de primate (cand ejacularea trebuia sa se produca repede, din motive de securitate), prin controlul reflexului ejaculator, sunt descurajati de atitudinea partenerelor lor care nu inteleg si nu apreciaza efortul lor.

Emilia Potenteu:Continenta sexuala prezinta considerabile avantaje pentru ambii parteneri, si conduce catre o transformare completa a modului de a face dragoste si implicit contureaza statutul de fiinta superioara. De asemenea, este o activitate extrem de benefica pentru sanatate. Vechii chinezi spuneau ca practica legaturii sexuale fara emisie de sperma este un important factor de sanatate si un garant de longevitate.”

Citeste si: Ejacularea e obligatorie?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Emilia Potenteu - psiholog - Redactor
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”