Medicamente care influenteaza viata sexuala

Anumite medicamente influenteaza negativ viata sexuala prin modificarea apetitului sexual.
  • Publicat:
Medicamente care influenteaza viata sexuala
Medicamente care influenteaza viata sexuala

Multe dintre medicamentele prescrise de medici pentru diverse afectiuni pot afecta viata sexuala. Spre exemplu, cele cu efect diuretic, recomandate cardiacilor pentru scaderea tensiunii arteriale, pot provoca disfunctii erectile sau lubrifierea insuficienta a vaginului. Si asta pentru ca ele diminueaza cantitatea de sange din organele genitale. Alte medicamente recomandate hipertensivilor pot sa scada dorinta sexuala sau sa creeze dificultati in obtinerea orgasmului.

Din categoria hipotensoarelor, medicamentele betablocante neselective au ca efect secundar, in unele cazuri, impotenta la barbati. Din clasa dureticelor, Nefrixul, a carui substanta activa este hidroclorotiazida sau Indapamida (indapamida hemihidrata), pot cauza disfunctii sexuale.

Desigur, nu toate medicamentele destinate cardiacilor au efecte negative asupra sexualitatii, iar efectele benefice asupra functionarii cordului sunt mult mai importante.

Antidepresivele, la randul lor, pot avea drept efect secundar scaderea libidoului si chiar probleme de ejaculare (ejaculare precoce). In plus, se pare ca antidepresivele pot diminua erectia si pot crea dificultati in obtinerea orgasmului la femei. Unul dintre medicamentele antidepresive pot perturba serios functiile sexuale in cazul barbatilor, ajungandu-se chiar la impotenta.

Medicamentele anxiolitice, folosite in tratarea atacurilor de panica, actioneaza si ele, mai mult sau mai putin, asupra vietii sexuale. Ele pot diminua placerea data de actul sexual, iar in cazul femeilor sunt de mentionat dificultatile in obtinerea orgasmului.

Substantele active in cazul antidepresivelor si anxioliticelor sunt paroxetinum (Seroxat), clomipraminum (Anafranil), propranololul (Distonocalm), alprazolam (Xanax) si altele.

Cunoşti efectele adverse şi contraindicaţiile medicamentelor pe care obişnuieşti sa le iei frecvent? Consultă dicţionarul nostru de medicamente pentru a verifica prospectele.


Administrarea anticonceptionalelor poate avea drept efect secundar scaderea apetitului sexual prin modificarea secretiei vaginale care se poate reduce in unele cazuri, rezultand o insuficienta lubrifiere. De asemenea, medicamentele care reduc refluxul de acid gastric pot avea, in unele cazuri, acelasi efect.

Aici sunt de mentionat comprimatele pe baza de cimetidina (Cimehexal), ce au ca efect secundar dereglari in comportamentul sexual, dereglari care dispar insa odata cu incetarea tratamentului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”