Iata reteta mariajului perfect

Oamanii de sitiinta americani spun ca sotia ideala este cu cel putin cinci ani mai tanara decat sotul ei si foarte agera la minte.
  • Publicat:
Iata reteta mariajului perfect
Iata reteta mariajului perfect

Pentru ca doi oameni sa fie fericiti „pana ce moartea ii va desparti” este necesar sa fie indeplinite cateva criterii, ne dau de stire oamenii de stiinta americani, care au chestionat mai bine de 1500 de cupluri de oameni casatoriti sau implicati intr-o relatie serioasa. Acestia spun ca sotia ideala este cu cel putin cinci ani mai tanara decat sotul ei si foarte agera la minte.

Mergand mai departe cu cercetarea si tinand cuplurile sub observatie timp de cinci ani, specialistii au observat ca, pe langa criteriile amintite mai sus, daca cei doi soti nu au la activ vreo casnicie esuata s-ar putea spune ca au dat lovitura. Iata asadar conditiile pentru un mariaj fericit: sotie sa fie tanara si desteapta, iar ambii soti sa se afle la prima casatorie.

La bine si la rau

Nelasandu-se influentati de imaginea pe care o promoveaza cuplurile neconventionale, oamenii de stiinta afirma cu hotarare ca perechile in care sotia este cu cel putin cinci ani mai in varsta decat sotul au de trei ori mai multe sanse sa divorteze decat cuplurile in care partenerii sunt de aceeasi varsta.

Insa, cu cat sotia este mai tanara decat sotul ei, cu atat cresc sansele ca mariajul sa fie unul fericit.

Acelasi lucru se poate spune si despre educatie: cu cat dosarul de diplome al sotiei este mai stufos comparativ cu al sotului, cu atat fericirea celor doi este mai mare.

De asemenea, cu cat trecutul celor doi este mai curat, in sensul ca nu exista nici un divort la activ, cu atat sansele de a fi fericiti cresc. Ciudat este insa f aptul ca cuplurile in care unul dintre parteneri a trecut printr-un divort sunt mai instabile decat cele in care ambii parteneri au mai fost castoriti in trecut.

Autorii studiului spun ca rata divorturilor ar putea sa scada considerabil daca atat barbatii, cat si femeile ar lua in considerare „factori obiectivi” in alegerea partenerilor de viata, precum varsta, educatia si originile culturale, nu doar sentimentele, atractia fizica, preocuparile comune si impartasirea acelorasi valori.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân