Forum sex: Antrenament pentru musculatura erotica

Dr. Arnold Kegel a pus la punct, in urma cu aproximativ 60 de ani, exer­citiile menite sa ajute la intarirea mus­chilor din jurul platformei pelviene.
  • Publicat:
Forum sex: Antrenament pentru musculatura erotica
Forum sex: Antrenament pentru musculatura erotica

Tot aud in jurul meu vorbindu-se despre exercitiile lui Kegel pentru o viata sexuala reusita. Ce inseamna de fapt?

Dr. Arnold Kegel a pus la punct, in urma cu aproximativ 60 de ani, exer­citiile menite sa ajute la intarirea mus­chilor din jurul platformei pelviene. Sunt destinate atat femeilor, cat si barbatilor si pe langa faptul ca im­bu­natatesc calitatea actului sexual, usu­reaza si nasterea.

Exerciţiile Kegel sunt eficiente, usoa­re si imbunatatesc orgasmele atat ca intensitate, cat si ca frecventa. Lo­ca­li­zati muschii sexuali si, in special, mus­chiul pubococcigian. Muschiul pubococ­cigian se afla in zona dintre anus si sex, si face parte din musculatura plan­seului pelvian la ambele sexe.

Cea mai simpla metoda de a localiza acest muschi este retinerea jetului urinar, in mod repetat.

Un alt aspect im­por­tant in controlul muschilor vaginali este respiratia. Corelati respiratia cu mis­ca­rile de contractie. Expirati aerul din plamani, ramaneti asa o perioada, fara sa fortati, apoi inspirati, ra­ma­neti cu plamanii plini cu aer.

Este foarte important ca intre doua contractii succesive sa va relaxati foarte bine muschii vaginali, pentru a obtine un mai bun control.

Emilia Potenteu, psihoterapeut

„Rolul musculaturii erotice este inca ignorat. In viata obisnuita, mus­culatura sexuala este foarte putin utilizata, de aceea ea tre­buie an­trenata, pentru a putea fi folosita cat mai bine, deoarece ea este o nebanuita cheie a implinirii erotice.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Prea mult sex duce la cancer de prostata?
Prea mult sex duce la cancer de prostata?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”