Fara orgasm nu ne place! Dar si ce-i mult strica!

Excitatia sexuala poate fi de necontrolat in cazul unor femei.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Fara orgasm nu ne place! Dar si ce-i mult strica!
Fara orgasm nu ne place! Dar si ce-i mult strica!

Daca unele dintre femei ar da orice pentru un orgasm, altele ar da orice sa nu-l mai aiba. Vorbim despre cele care sufera de sindromul excitarii sexuale permanente, afectiune ce le tine pe acestea dintr-un orgasm intr-altul.

La volan, la cumparaturi, la restaurant, la examene, in timp ce fac curat prin casa, cand isi plimba cainele, aceste femei sunt vesnic excitate pana la orgasm. Sindromul excitarii sexuale permanente este descris de medici drept ”senzatie intensa de congestie a organelor genitale, in lipsa dorintei sexuale”.

Practic, in toiul unei activitati oarecare, fara nici o implicatie sexuala, o femeie atinsa de sindromul in cauza se poate trezi in plin orgasm, intrucat corpul ei actioneaza independent de vointa.

In plus, sexul nu pare sa potoleasca senzatiile de la nivelul vaginului, ba mai mult, uneori accentueaza excitatia, transformand-o intr-o adevarata tortura. Vaginul fiind excitat continuu, femeia nu isi mai poate indeplini sarcinile sociale si profesionale, ea nu se mai poate concentra, nu mai poate munci si are o permanenta stare de anxietate pentru ca stie ca orice vibratie din mediul inconjurator ii va produce un orgasm.

Excitatia este spontana, stanjenitoare date fiind momentele in care se instaleaza si nedorita, apar palpitatiile si se instaleaza o stare de agitatie, fara ca femeia respectiva sa aiba vreun oarecare gand erotic. Asadar, a nu se face confuzia intre sindromului excitari sexuale permanente si dependenta sexuala (nimfomania).

Afectiunea a intrat relativ recent in atentia lumii medicale, pana in momentul de fata fiind un mister mecanismul prin care se instaleaza si evolueaza. In intreaga lume exista mii de femei care sufera de acest sindrom, iar o parte dintre acestea nu au indraznit sa ceara sfatul unui medic din cauza rusinii.

Mai grav este ca multi medici nu iau in serios astfel de simptome, sugerandu-le pacientelor ”tratamente” dintre cele mai surprinzatoare: sa-si gaseasca un hobby, sa-si reconsidere orientarea sexuala sau sa faca sex mai des, dupa cum relateaza ABC News.

Care sunt cauzele?

Nimeni nu stie cu exactitate care sunt cauzele sindromului excitari sexuale permanente. Cercetarile pe aceasta tema nu au putut stabili cu precizie daca excitatia este cauzata de activitatea cerebrala, a corpului sau a vreunui nerv. Dupa cate se pare insa, sindromul nu are de-a face cu tulburarile hormonale si nici cu sexualitatea.

Ce e de facut?

Din pacate, nu prea multe. Afectiunea fiind raportata de cativa ani incoace, oamenii de stiinta nu au apucat sa o studieze suficient si deci nu exista un tratament pentru a opri spasmele sexuale. Singura alinare pe care aceste femei o au in momentul de fata este terapia psihologica.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Forum sex: Ejacularea, vesnica problema
Forum sex: Ejacularea, vesnica problema
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”