Este sexualitatea o nevoie umana de baza?

Sexul este un izvor de energie pentru cei care il practica cu placere.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Este sexualitatea o nevoie umana de baza?
Este sexualitate o nevoie umana de baza?

Freud sustinea ca sexul este la fel de important pentru om precum mancarea, apa si somnul. O fi adevarat? Si atunci cei care aleg abstinenta cum se descurca? Hai sa aflam!

Freud sustine sexul

Exista doua tipuri de oameni in lume. Unii vor sa faca sex, iar altii nu. Motivele acestora din urma sunt, bineinteles, variate. Unora nu li se permite, iar altii sunt torturati cu sentimente de vina. Exista si cativa care asteapta pana se casatoreasca. Iar unii se decid pur si simplu pentru abstinenta.

Daca l-am intreba pe Freud, nu ar fi tocmai de acord cu aceste practici. De fapt, el a fost cel care a popularizat ideea ca oamenii au nevoie de sex pentru a functiona normal in societate. Tot Freud sustine ca ne putem chiar imbolnavi fara sex. Viata sexuala normala si regulata este o preconditie pentru o viata sanatoasa si plina.

Sexualitate respinsa

Aceasta atitudine este insa total opusa credintelor din comunitatile conservatoare victoriene. Acestea sustin abstinenta inaintea casatoriei si avertizeaza ca sexul este un pacat pe care nu ar trebui sa il practicam ori de cate ori vrem. Nu ar trebui nici sa ne bucuram de el pentru ca, de fapt, nu serveste decat procrearii.

Si totusi, Freud vedea sexul ca pe o nevoie umana fundamentala. Il considera o forma de divertisment. Si ii acorda o importanta chiar mai mare decat celorlalte nevoi de baza.

Se poate si fara

Ca dovada ca nu se poate muri fara sex, un numar mare de oameni supravietuiesc fara nici un fel de probleme si in absenta relatiilor sexuale. Exemple tipice sunt calugarii si maicutele din manastiri, oamenii cu dizabilitati fizice sau pur si simplu persoanele care renunta la sex de dragul unor alte obiective.

Daca acestia sunt cu adevarat fericiti, nu stim. Dar probabil ca nici teoria freudiana nu detine adevarul-adevarat.

Sexul conteaza

Si totusi, uneori, lipsa sexului poate constitui o problema serioasa. Iar persoanele care nu au parte de suficiente astfel de relatii devin din ce in ce mai nervosi si mai deprimati.

Sexul este, asadar, un lucru foarte important in viata unei persoane. Cu atat mai mult daca il practici cu o persoana pe care o iubesti. Te ajuta sa iti reincarci bateriile, te relaxeaza si poti sa ai parte de cat de mult vrei fara nici o problema.

Cat de important este sexul pentru tine?
Citeste si 6 cele mai jenante situatii in timpul sexului

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Sex pe ascuns la locul de munca
Sex pe ascuns la locul de munca
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”