Fumatul si pilulele contraceptive: un mixt mortal

Din ce in ce mai multe studii confirma: aceasta combinatie este de-a dreptul letala. Daca ai de gand sa iei pilule contraceptive, ai face bine sa arunci cu totul tigarile.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Fumatul si pilulele contraceptive: un mixt mortal
Fumatul si pilulele contraceptive: un mixt mortal

Din ce in ce mai multe studii confirma: aceasta combinatie este de-a dreptul letala. Daca ai de gand sa iei pilule contraceptive, ai face bine sa arunci cu totul tigarile. Uite 5 pericole ce te pasc daca nu renunti la tigari in timp ce iei anticonceptionale.

1. Pericol pentru inima
Sa fumezi in timp ce iei anticonceptionale este cel mai rau posibil pentru inima ta. Aceasta combinatie creste considerabil riscul unui atac de inima. Cu cat fumezi mai mult, cu atat imbatranesti mai mult si cu atat mai mult risti sa suferi de o boala de inima. In special daca ai varsta peste 35 de ani, te expui unor riscuri enorme. Nici macar plasturii sau gumele cu nicotina nu sunt total inofensive. Chiar daca acestia contin o cantitate foarte mica de nicotina, tot iti pot face rau, mai ales daca suferi de hipertensiune arteriala, diabet sau obezitate.

2. Hipertensiune si cheaguri de sange
Atacurile de inima nu sunt singurele pericole rezultate in urma combinarii tutunului cu pilulele contraceptive. Cu cat femeia este mai varsta, cu atat cresc si riscurile producerii de cheaguri de sange si hipertensiune arteriala.

3. Reactii adverse intense
Femeile care fac aceasta neinspirata combinatie sunt mai predispuse reactiilor adverse ale pilulelor. Si anume: sangerare intermenstruala, amenoree post-medicatie, modificari ale secretiei, infectii vaginale, greata, voma, migrene, modificari ale starii psihice.

4. Capacitatea de a deveni mama, diminuata
Un alt nivel la care combinatia tutun-pilule actioneaza este cel al fertilitatii. Daca renunti la contraceptie cu scopul de a ramane insarcinata, s-ar putea sa intampini greutati, iar daca reusesti sa concepi, este foarte posibil ca sarcina sa fie una cu probleme. In plus, fumatul poate afecta si fatul: poate declansa un avort spontan sau chiar moartea acestuia in uter. Mai mult, unele studii au scos la iveala ca bebelusii mamelor fumatoare au cu 25% mai multe sanse sa moara imediat dupa nastere.

5. Probleme biliare, hepatice si oftalmologice
Pe langa problemele de natura cardiovasculara, fumatul in combinatie cu administrarea de pilule contraceptive sporeste riscul aparitiei unor afectiuni ale veziculei biliare, al unor probleme hepatice si de vedere.

Tu ce preferi, fumatul sau pilulele contraceptive?

Citeste si Contraceptia momentului, nici un risc pentru inima?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum recunosti BTS pe fata partenerului
Cum recunosti BTS pe fata partenerului
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân