Dragoste artificială: cum influenţează drogurile viaţa sexuală!

Am auzit cu toţii minciuna cum că dacă iei vreun drog – includ şi alcoolul în categoria asta – sexul e trăsnet. Care e adevărul? Adevărul este că majoritatea afirmaţiilor extravagante despre efectul afrodiziac al drogurilor sunt false. Şi chiar dacă ai avut o partidă de sex ca-de-pe-altă-lume sub influenţa drogurilor, există MARI dezavantaje.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dragoste artificială: cum influenţează drogurile viaţa sexuală!

Am auzit cu toţii minciuna cum că dacă iei vreun drog – includ şi alcoolul în categoria asta – sexul e trăsnet.

Care e adevărul?

Adevărul este că majoritatea afirmaţiilor extravagante despre efectul afrodiziac al drogurilor sunt false. Şi chiar dacă ai avut o partidă de sex ca-de-pe-altă-lume sub influenţa drogurilor, există MARI dezavantaje.

 

În primul rând, din cauza drogului sunt şanse mari să faci sex neprotejat şi să te alegi cu vreo boală venerică sau chiar cu SIDA. Apoi, e foarte probabil să te trezeşti în pat cu cineva la care, în mod normal, nici nu te-ai uita. E mult mai probabil şi să te pui în situaţii periculoase. Ca să nu mai vorbim de faptul că drogurile te vor distruge, pur şi simplu, din orice unghi ai privi.

Toate drogurile sunt dăunătoare: pot cauza probleme de sănătate pe termen lung, devii dependent de ele şi, în cantitate mare, pur şi simplu ucid!

Cei mai buni stimulenţi sexuali sunt mâinile, gura, organele genitale, inima şi, mai ales, un creier limpede, activ şi plin de imaginaţie!

Nu e nevoie de nici o chimicală. Dacă ai nevoie de droguri pentru a-ţi mări plăcerea, indiferent pentru ce, atunci ai probleme.

Iată câteva mituri despre diferitele tipuri de droguri folosite ca „stimulent” pentru plăcere, păreri de la consumatori şi adevăratele CONSECINŢE ale acestora:

Alcoolul

Ce pretind utilizatorii. În cantităţi mici sau moderate, alcoolul are efecte psihologice care ne ajută să ne simţim şi să fim mai sexy. Un pic de băutură reduce inhibiţia şi dă curaj celor timizi sau inhibaţi sexual. Alcoolul ne face să simţim o căldură, să devenim tandri şi să plutim, să fim mai abordabili şi mai deschişi avansurilor sexuale.

Dezavantaje. Prea mult alcool ne poate face cam prea dezinhibaţi – în stare să facem sex neprotejat sau să ne culcăm cu cineva cu care n-am face-o niciodată. De asemenea, fiind un factor depresor, alcoolul acţionează chimic încetinind sau oprind progesele fizice necesare excitării sexuale şi orgasmului, deci „presupusa” creştere a plăcerii se va transforma într-un dezastru.

Marijuana sau Canabis

Ce pretind utilizatorii. Dintre toate drogurile care se consumă în general, marijuana este cea mai imprevizibilă din punct de vedere sexual. Unii jură că actul sexual e îmbunătăţit, ceea ce din punct de vedere chimic este posibil. Marijuana sporeşte cantitatea de feniletilamină din sânge, iar aceasta e un neurotransmiţător asociat cu dragostea şi dorinţa sexuală.

Ca şi în cazul alcoolului, câteva fumuri pot învinge inhibaţiile şi ne pot face, teoretic, să ne simţim mai relaxaţi.

Dezavantaje. Efectul acestui drog variază teribil de la persoană la persoană şi nu poţi şti cum te vei simţi tu sau partenerul tău. Mulţi devin mai neliniştiţi şi mai iritabili, nu mai sexy şi mai apropiaţi. E o loterie. Cu timpul, consumatorii de marijuana îşi pierd dorinţa sexuală de tot.

Ecstasy

Ce pretind utilizatorii. 83% dintre utilizatori spun că îmbunătăţeşte sexul. Ecstasy a fost, la origine, un compus chimic folosit ca pastilă de slăbit. Mai târziu a fost redescoperit şi folosit pentru a creşte şi a îmbunătăţi actul sexual, ca şi pentru a genera senzaţii de fericire şi afecţiune intensă.

Dezavantaje. E un drog foarte periculos, mai ales când nu e pur, şi fiindcă e ilegal nu poţi să ştii exact ce ţi se dă. Ne alterează percepţiile complet. „Iubeşti” pe toată lumea (şi ajungi în pat cu mulţi), vezi numai părţile bune ale oamenilor, ceea ce te poate pune în situaţii riscante!

Cocaina

Ce pretind utilizatorii. Folosită la origine ca anestezic, cocaina are de secole reputaţia de afrodiziac. 59% dintre utilizatori cred că le îmbunătăţeşte viaţa sexuală.  Cocaina îi face pe oameni să se simtă încrezători în ei înşişi şi entuziaşti, ceea ce le sporeşte sentimentul că sunt dezirabili.

Dezavantaje. Devii atât de dependent, încât viaţa sexuală ajunge să fie ultima ta grijă. Utilizatorii înrăiţi spun că experienţele intense pe care le au atunci când consumă cocaină nu pot fi trăite în lipsa ei, astfel că îşi pierd interesul pentru orice, inclusiv sex.

Amfetaminele

Ce pretind utilizatorii. În Australia 39% dintre tineri folosesc amfetamine în mod regulat. Aceste droguri pot stimula dorinţa sexuală şi mulţi le iau ca să-şi sporească energia, inclusiv cea sexuală.

Dezavantaje. E greu să ajungi la orgasm, ceea ce îţi produce o frustrare intensă. Cosumul regulat duce la dispariţia completă a dorinţei, reprezentanţii ambelor sexe afirmând că se pot concentra cu greu asupra actului sexual şi că de cele mai multe ori nu simt nici o plăcere.

Sursa: „Hot sex”,Tracey Cox

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”