Contracepţia şi apetitul sexual crescut

Care e cea mai potrivită metodă contraceptivă în timpul alăptării? Dar în cazul ovarelor micropolichistice? Ce putem spune despre un apetit sexual mult prea crescut? La toate aceste întrebări răspune Oana Cuzino.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Contracepţia şi apetitul sexual crescut
Contracepţia şi apetitul sexual crescut

Care e cea mai potrivită metodă contraceptivă în timpul alăptării? Dar în cazul ovarelor micropolichistice? Ce putem spune despre un apetit sexual mult prea crescut? La toate aceste întrebări răspune Oana Cuzino.

Contracepţie în timpul alăptării

„Mă numesc Anemary şi sunt mămica unui băieţel de 8 luni, pe care îl alăptez. Aş dori să ştiu ce metode contraceptive (în afară de prezervativ) pot folosi şi care să nu afecteze calitatea laptelui.”

Contracepţia în această perioadă a alăptării se stabileşte cu medicul ginecolog, iar dispozitivul intrauterin poate fi o opţiune bună, acţionând mecanic şi nu hormonal.

Ovare micropolichistice

„Am şi eu o nelămurire: am fost de curând la ginecolog din cauza întârzierii menstruaţiei şi mi s-a spus că am ovare micropolichistice. Îmi puteţi spune ce fel de anticoncepţionale să iau? Pentru că în urmă cu un an am mai fost la un ginecolog tot din cauza menstruaţiei şi mi-a recomandat Janine. Pot lua şi altceva decât Janine? Vă rog să mă ajutaţi.”

Şi eu am o nelămurire. Dacă aţi fost la medic şi v-a emis un asemenea diagnostic, de ce nu i-aţi solicitat un tratament? Eu una nu o pot face fiindcă sunt mai multe date de luat în calcul pe baza anamnezei şi analizelor. În plus, vă trebuie reţetă, eventual compensată, dacă sunteţi plătitoare de contribuţii la asigurări. Succes!

Apetit sexual crescut?

„Aş dori să ştiu dacă este normal ca, după ce am contact sexual, să mă masturbez? Menţionez că mă masturbez zilnic şi nu am un partener stabil. Am 23 de ani. Este normal ca la această vârstă să am un libido atât de crescut? Am mai avut o relaţie timp de 3 ani, dar nu simţeam nevoia de sex mai des de o dată pe săptămână.”

Relaţiile sexuale, libidoul sunt chestiuni care ţin şi de psihologie, partea afectivă şi emoţională a fiecărei femei. Deci este normal ca în cadrul unei relaţii în care nu vă simţeaţi bine din alte motive, să nu vă doriţi nici un contact cu acea persoană. Cred că ar fi bine să vorbiţi şi cu un psiholog, nu neapărat despre acest subiect, ci despre aspecte psiho-emoţionale care includ şi latura dvs. sexuală.

Citeşte şi: Cum stii ca ai ales contraceptivul potrivit?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”