Cat de sigur este sexul oral?

Te-ai intrebat vreodata cate boli poti sa transmiti si sa primesti atunci cand practici sexul oral?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cat de sigur este sexul oral?
Cat de sigur este sexul oral?

Daca ti-ai imaginat ca prin sex oral risti mai putin decat prin alte forme de contact sexual, te-ai inselat. Cele mai multe dintre bolile cu transmitere sexuala pot fi contractate si prin intermediul acestei tehnici. Indiferent ca il practici sau nu, trebuie sa stii care sunt pericolele la care te expui.

HIV
Exista riscuri mai mari sa te infectezi cu HIV in cazul contactelor sexuale vaginale sau anale neprotejate decat in cazul sexului oral. Totusi, protectia este necesara, in special atunci cand ai de-a face cu o persoana straina sau esti foarte activa din punct de vedere sexual.

Este recomandat sa folosesti un prezervativ pentru ca cea mai mica rana din interiorul cavitatii tale bucale sau o ejaculare directa in interiorul acesteia iti pot fi fatale. Daca ii oferi partenerului un sex oral, pericolul este mult mai mare decat daca faceti invers.

Herpes
Desi herpesul genital si cel bucal au drept cauza diferite tipuri de virusuri, ele se pot combina si apoi raspandi mai departe. Asadar, herpesul poate fi contactat si prin sex oral. El este transmis chiar daca nu apar simptome.

Exista anumite medicamente care pot reduce riscul infectiei, dar nu sunt eficiente 100%. Nici prezervativul nu te protejeaza total impotriva herpesului pentru ca virusul se poate raspandi prin contactul pielii.

Gonoree
Si infectia gonoreica poate fi transmisa prin sex oral, indiferent ca esti in postura celui care executa sau primeste. Bacteria Neisseria Gonorrheae, responsabila de aceasta boala, supravietuieste foarte bine in gat, iar infectiile contactate prin sex oral sunt destul de frecvent intalnite.

Clamidia
Clamidia este usor de transmis prin felatie. Ambii parteneri risca, atat persoana care ofera sexul oral, cat si cea care beneficiaza de el. Insa, infectiile contactate in timpul sexului oral oferit femeii sunt mai rare.

Sifilis
Potrivit statisticilor, 15% dintre cazurile de infectie cu sifilis sunt contractate in timpul sexului oral. Desi nu poate fi transmis decat daca apar simptomele caracteristice, semnele primare si secundare sunt foarte greu de detectat.

Prin urmare, sexul oral nu este chiar atat de sigur. Daca vrei sa faci sex oral, este foarte important sa iti cunosti bine partenerul.

Tu te protejezi cand faci sex oral?
 

Citeste si 3 controverse sexuale lamurite
                  Sex magick
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Si femeile ejaculeaza?
Si femeile ejaculeaza?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân