Cât de bine îţi face sexul în perioada menstruală?

Sexul în perioada menstruală este benefic. Medicii spun că diminuează simptomele sindromului premenstrual.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cât de bine îţi face sexul în perioada menstruală?
Specialiştii afirmă că, din punct de vedere medical, nu există nicio problemă în ceea ce priveşte relaţiile intime în timpul menstruaţiei.
Mai mult decât atât, medicii spun că sexul poate ajuta la diminuarea simptomelor sindromului premenstrual, de la durerile menstruale şi fluxul abundent, până la stările schimbătoare de dispoziţie şi celebra hipersensibilitate. Acest lucru se întâmplă pentru că, în urma orgasmului, corpul eliberează endorfine, care sunt un analgezic natural şi un stimulent al bunei-dispoziţii. 
 
Cu cât îţi doreşti mai mult, cu atât partida de amor o să fie mai intensă. Dacă faci parte dintre femeile cărora li se întâmplă adesea ca poftele sexuale să fie la cote de vârf exact în timpul menstruaţiei, atunci cu siguranţă trebuie să dai curs dorinţei sexuale.
 
Un alt avantaj este că în perioada menstruală suntem mult mai sensibile şi receptive la atingeri, astfel orgasmul poate fi atins în timp record. 
 
Poţi uita şi de tubul cu lubrifiant pentru că în această perioadă delicată sângele menstrual sporeşte plăcerea sexuală a ambilor parteneri.
 
Sexul în perioada menstruală apropie partenerii, crescând gradul de intimitate dintre ei. Să te deschizi, să comunici şi să ai încredere în partener, mai ales acum reprezintă un mare plus pentru relaţie.
 
Să accepţi această “provocare„ te ajută să ieşi din zona de confort, să explorezi şi să afli ce-ţi place cu adevărat, poate noi poziţii, atingeri sau locuri inedite.
 
Dacă faci sex la menstruaţie poţi scurta durata zilelor menstruale: ciclul menstrual va fi acelaşi însă menstruaţia în sine va dura mai puţin deoarece contracţiile uterului din timpul orgasmului pot micşora fluxul menstrual.
 
Sexul în perioada delicată a devenit un trend, dacă înainte era un subiect tabu, acum este un must. Să faci amor pe durata menstruaţiei te ajută să te simţi mult mai atragătoare.
 
Ca regulă generală, sexul, oricând dar mai ales la menstruaţie, este destul de riscant dacă nu folosiţi prezervativul. În această perioadă, vaginul, cervixul si colul uterin sunt mult mai „deschise” către infecţii, iar prezervativul te poate scuti de o astfel de neplăcere. 
 
Tu ce părere ai despre sexul la menstruaţie? 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristiana Trifu
CRISTIANA TRIFU, Web-Editor. Creeză conţinut, vine cu idei, încearcă să inspire şi să ajute cât mai mulţi oameni. Este fascinată de mintea umană şi preocupată de autocunoaştere şi descoperirea de sine. Iubeşte să călătorească şi este mereu în căutarea unei noi aventuri. Îşi ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”