Avantajele mai putin cunoscute ale steriletului

Folosirea steriletului are avantaje mai putin cunoscute de catre femei.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Avantajele mai putin cunoscute ale steriletului
no title

Mai eficace decat pilula, perfect si pentru femeile care nu au avut inca un copil, eficient si dupa un act sexual neprotejat. Poate ca steriletul nu este atat de mediatizat, insa cu siguranta, are avantajele lui. Citeste si convinge-te!


Cand vine vorba de mijloacele contraceptive, fiecare din ele are o serie de avantaje si dezavantaje. Din acest motiv, inainte de a face o alegere, trebuie sa iti verifici starea de sanatate si sa iti alegi o metoda care ti se potriveste.

Nu ai avut inca un copil? Steriletul este o alegere buna.

Chiar daca steriletul nu este raspandit in randul femeilor care nu au avut inca un copil, asta nu inseamna ca nu este bun pentru ele. Din contra. Steriletul are avantajul ca te scapa de administrarea de hormoni, care de la varste fragede pot sa declanseze dereglari ce te pot afecta mai tarziu. I

n plus, faptul ca steriletul antreneaza infectii genitale este doar o prejudecata. S-a demonstrat stiintific ca incidenta infectiilor genitale nu este mai mare in cazul steriletului decat in cel al pilulelor contraceptive.

Este mai eficace decat pilula

Cazurile de sarcina sunt mult mai reduse in cazul persoanelor care folosesc steriletul decat cele care se protejeaza cu pilule. Acest fapt se datoreaza in primul rand modalitatii de administrare a pilulelor.

Pentru ca trebuie luata zilnic, la aceeasi ora, de foarte multe ori se intampla sa fie uitata sau sa nu fie luata la timp, asa ca intervin sarcinile nedorite.

Cu un sterilet insa, timp de 5 ani poti sa stai linistita, iar dupa ce au trecut, nu vei avea deloc probleme de fertilitate.

Este o buna contraceptie de urgenta

Ai uitat sa te protejezi? La fel ca pilula de a doua zi, si steriletul este o solutie! Daca mergi la medicul tau pana in 7 zile dupa contactul neprotejat si iti introduce un sterilet, esti protejata in proportie de 99% de sarcinile nedorite. In plus, oricand poti renunta la sterilet si iti poti alege o alta metoda de contraceptie, daca acesta nu ti se potriveste.

Citeste si Metode contraceptive folosite de-a lungul vremii

Urmărește CSID.ro pe Google News
Un ménage à trois, s'il vous plaît!
Un ménage à trois, s'il vous plaît!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: