4 moduri de a face sex în care poţi (şi nu poţi) să rămâi însărcinată

Un prezervativ spart, o pastilă uitată şi mult alcool, acestea doar câteva dintre ingredientele ce vă pot pune faţă în faţă cu o sarcină surpriză. Chiar dacă contracepţia este mai accesibilă decât oricând, există încă multe cupluri care încearcă să evite o sarcină prin mijloace alternative.Cât sunt de sigure aceste metode, aflaţi din materialul următor!
  • Publicat:
  • Actualizat:
4 moduri de a face sex în care poţi (şi nu poţi) să rămâi însărcinată

Un prezervativ spart, o pastilă uitată şi mult alcool, acestea doar câteva dintre ingredientele ce vă pot pune faţă în faţă cu o sarcină surpriză. Chiar dacă contracepţia este mai accesibilă decât oricând, există încă multe cupluri care încearcă să evite o sarcină prin mijloace alternative.Cât sunt de sigure aceste metode, aflaţi din materialul următor!

Metoda retragerii

Acesta este momentul în care bărbatul se îndepărtează înainte de ejaculare şi îşi depozitează sperma în afara vaginului. Această metodă poate avea însă o rată ridicată de eşec. Prima problemă este că poate exista spermă în pre-ejaculare (cantitatea mică de lichid lubrifiant care iese înainte de ejaculare), deci dacă intenţionaţi să utilizaţi retragerea ca şi contracepţie, penisul ar trebui să fie şters cu un tampon cu alcool înainte de inserare. Calendarul ar trebui să fie însă exact pentru ca această metodă să fie eficientă.

Dacă materialul seminal este depus chiar şi în apropierea deschiderii vaginale,  atunci poate apărea o sarcină. Un alt bonus care poate influenţa eficacitatea acestei metode este consumul de alcool.

Sexul anal

Dacă practicaţi sexul anal pentru a evita o sarcina, aceasta nu este cea mai bună idee. Multe femei au perineul extrem de scurt (pielea dintre rect şi vagin), iar dacă materialul seminal rămâne fixat acolo, un înotător deosebit de bun ar putea să înoate prin vagin şi să ţintească unde trebuie.

Chiar dacă nu există studii care să demonstreze acest fapt, teoretic este posibil să rămâneţi însărcinată din sexul anal.

Cursul exterior

Practic, aceasta este preludiul fără nicio penetrare. Atâta timp cât materialul seminal nu este depus în apropierea deschiderii vaginale, sarcina nu poate apărea. Sperma nu poate trăi pe alte părţi ale corpului, pentru că are nevoie de umiditate. Odată ce se usucă, aceasta moare. Reţineţi că, la fel ca în cazul metodei de „retragere”, prea mult alcool poate creşte riscul asociat acestei metode.

Sexul oral

Indiferent dacă sunteţi pe punctul de a oferi sau de a primi, nu puteţi rămâne gravidă de la sexul oral. În timp ce sperma poate trăi până la 5 zile în interiorul corpului unei femei, aceasta se întâmplă doar în vagin, nu pe calea digestivă, aşa că nu puteţi rămâne însărcinată din înghiţirea materialului seminal. Cu toate astea, sexul oral poate implica si anumite riscuri, pentru că în urma lui vă puteţi alege şi cu  infecţii cu transmitere sexuală.

Dacă vă doriţi, cu adevărat, să evitaţi o sarcină, e indicat să vă adresaţi unui medic alături de care să găsiţi cea mai bună soluţie contraceptivă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”