Despre orgasmele multiple si “mitul maratonistului”

Femeile si barbatii deopotriva se intreaba, nu de putine ori, de ce unele partide de sex se incheie cu orgasm de calitate, de ce alteori orgasmul se lasa indelung asteptat si de ce uneori orgasmul nu produce suficienta satisfactie. Astazi vorbim despre placerea iubitilor nostri si de ce mitul orgasmelor...
  • Publicat:
Despre orgasmele multiple si “mitul maratonistului”
Despre orgasmele multiple si “mitul maratonistului”

Femeile si barbatii deopotriva se intreaba, nu de putine ori, de ce unele partide de sex se incheie cu orgasm de calitate, de ce alteori orgasmul se lasa indelung asteptat si de ce uneori orgasmul nu produce suficienta satisfactie. Astazi vorbim despre placerea iubitilor nostri si de ce mitul orgasmelor multiple masculine ramane deocamdata doar un mit.

Orice barbat cu scaun la cap stie ca nu va putea niciodata sa-si satisfaca partenera continuu, de seara pana dimineata, precum o masinarie sexuala. Exista insa si cateva exemplare care tin cu tot dinadinsul sa ne convinga de capacitatile lor sexuale, insa ii trecem cu vederea, doar stim ca triseaza. Cum? Afla aici!

Barbatii pot doar o data la 3-4 ore

Organismul nostru are un sistem de autoconservare, prin care simte amenintarile si se pune singur la adapost. Iar daca bateriile i-au fost epuizate, stie sa si le incarce singur. Acest lucru se intampla si in cazul unui orgasm, care “mananca” destul de multa energie.

Dupa fiecare ejaculare, barbatii intra intr-o perioada refractara, o perioada de asteptare pana cand penisul isi poate reintra in functiune si recapata erectia.

Timp de circa 20 de minute (in functie de varsta), nu exista raspuns la stimulii sexuali, iar uneori o simpla atingere poate cauza senzatii extrem de neplacute. Asadar, ei trebuie sa astepte un timp dupa fiecare orgasm, sa se linisteasca si sa astepte ca penisul sa-si recapete fortele. Specialistii spun chiar ca un ritm normal pentru un barbat este de un act sexual la 3-4 ore.

Orgasmul poate fi mai mult sau mai putin intens?

Da. Uneori este deosebit de intens, alteori este mai putin intens, astfel incat nu produce vreo satisfactie prea mare. Pentru barbati, cu cat s-a scurs mai mult timp de la ultimul act sexual (sau orgasm), cu atat mai puternic va veni orgasmul la urmatorul act.

Acelasi lucru se intampla si cu ejacularea : cu cat perioada de abstinenta a fost mai mare, cu atat mai mare va fi forta cu care va navali sperma afara.

Acest lucru se intampla atunci cand tensiunea sexuala este inabusita pentru o perioada indelungata de timp, caz in care si excitarea este posibila mult mai usor, iar corpul arde de nerabdare sa “scape” de produsul seminal.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Erotismul, o stare de spirit innascuta
Erotismul, o stare de spirit innascuta
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”