Unda verde pentru sex in timpul sarcinii

Sex in timpul sarcinii? Nici gand!, ar spune multe dintre viitoarele mamici, speriate de gandul ca micutul lor ar avea de suferit de pe urma miscarilor, uneori destul de brutale, din timpul actului sexual.
  • Publicat:
Unda verde pentru sex in timpul sarcinii
Unda verde pentru sex in timpul sarcinii

Sex in timpul sarcinii? Nici gand!, ar spune multe dintre viitoarele mamici, speriate de gandul ca micutul lor ar avea de suferit de pe urma miscarilor, uneori destul de brutale, din timpul actului sexual.

Medicii contrazic insa aceasta credinta devenita in unele cupluri traditie, nascuta din teama exacerbata a partenerilor vis-à-vis de evolutia sarcinii. Sexul in timpul sarcinii poate fi la fel de placut ca in situatiile obisnuite, iar temerile partenerilor sunt nefondate, explica ei.

In vreme ce unele cupluri se bucura de sex ca inainte de sarcina, alte cupluri au scazut frecventa actelor sexuale, iar altele si-au scos complet din program astfel de activitati.

Un studiu polonez atesta faptul ca placerile sexuale le sporesc femeilor insarcinate increderea de sine, imbunatatesc comunicarea intre parteneri si intaresc relatia acestora. Problemele apar insa atunci cand cei doi nu stiu cum sa abordeze situatia in momentul in care apar elemente noi: o sarcina cu tot tacamul!

Pe de-o parte, barbatii nu vor sa ii faca vreun rau consoartei, avand in vedere starea in care se afla, pe de alta parte, femeia incepe sa se simta jenata de proportiile pe care le ia, cu toate ca in aceasta perioada libidoul ei poate atinge cote inalte.

Uite libidoul, nu e libidoul!

Toate cercetarile focalizate pe acest subiect au demonstrat acelasi fapt: majoritatea femeilor parcurg una si aceeasi traiectorie a dorintei pe perioada sarcinii. In primul trimestru,  libidoul este aproape inexistent, in cel de-al doilea trimestru incepe sa creasca, pentru ca in cel de-al treilea trimestru sa se prabuseasca de-a dreptul.

Motivele sunt cat se poate de limpezi: starile de voma si ametelile ce caracterizeaza primele saptamani sau disconfortul din ultima parte a sarcinii. In plus, s-a observat ca lubrifierea vaginala are si ea de suferit de-a lungul celor noua luni de sarcina.

Copilul nu sufera in timpul sexului

Desi se spune ca transformarile hormonale dau peste cap starea emotionala a femeilor in aceasta perioada, de fapt barbatii sunt cei instabili, care se comporta irational. Ei au uneori sentimentul ca cel mic ii priveste in timpul actului sexual sau ca i-ar putea face rau, atingandu-l cu penisul.

Temerile lor sunt insa nefondate, medicii spun ca este nevoie de un penis extrem de lung pentru a-l atinge pe cel mic, si chiar in aceste conditii, fatul tot nu ar avea de suferit. Partenerii nu ar trebui sa se teama de sex decat in cazul in care sarcina sufera complicatii, precum sangerari sau contractii.

In aceste momente, comunicarea partenerilor este poate cel mai important lucru. Atunci cand isi transmit unul altuia emotiile, trairile, temerile, pot sa inteleaga mai bine ce se intampla cu celalalt. Femeile au nevoie de o cofirmare ca nu si-au pierdut farmecul, barbatii au nevoie de asigurari ca evolutia sarcinii nu are de suferit de pe urma sexului.
 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Despartirile sunt grele? Nici vorba!
Despartirile sunt grele? Nici vorba!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”