Tonul vocii tradeaza infidelitatea

Femeile cu vocea inalta strident si barbatii cu voce joasa prezinta mai multe probabilitati de a fi infideli partenerului de viata.
  • Publicat:
Tonul vocii tradeaza infidelitatea
Tonul vocii tradeaza infidelitatea

Ca sa testam studiul canadienilor despre care vom vorbi in cele ce urmeaza n-ar fi rau sa va lasati partenerul sau partenera la calculator, sa va citeasca articolul. Dupa ce ii cunoasteti bine de tot tonul vocii, vedeti daca se potrivesc concluziile cercetatorilor straini.

Femeile cu vocea inalta strident si barbatii cu voce joasa prezinta mai multe probabilitati de a fi infideli partenerului de viata, spun canadienii intr-un studiu publicat in revista online Evolutionay Psichology. Participantii la acest studiu au fost invitati sa asculte doua versiuni ale unor clipuri inregistrate de o voce masculina, respectiv una feminina, modificate pe computer.

Cercetatorii au constatat ca femeile cred ca probabilitatea ca un barbat sa fie infidel este cu atat mai mare cu cat vocea este mai joasa. La randul lor, barbatii cred ca, cu cat tonalitatea vocii unei femei este mai ridicata, cu atat probabilitatea ca acestea sa fie infidele este mai mare.

Hormonii sunt de vina

Legatura dintre tonalitatea vocii si infidelitate este explicata de hormoni, spun cercetatorii de la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario. „Barbatii cu niveluri ridicate de testosteron au o voce grava, in timp ce un nivel ridicat de estrogen face vocea femeilor mai stridenta”, explica profesorul David Feinberg, consilier pentru acest studiu.

„Infidelitatea este costisitoare – avand un impact emotional, costuri financiare mari. In plus, presupune potentiala pierdere a unei familii. Ceea ce sugereaza ca, in timpul procesului evolutiv, am gasit modalitati de a evita parteneri care pot fi infideli – acesta fiind un mecanism de protectie”, a spus Jillian O’Connor, de la Departamentul de psihologie, neurostiinte si stiinte ale comportamentului din cadrul Universitatii McMaster, autor principal al studiului.
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Afla totul despre divort
Afla totul despre divort
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”