Prietenii cu beneficii: ne dau sau nu lumea peste cap?

Pentru mulţi, relaţiile de acest gen funcţionează mai bine decât cele tradiţionale.
  • Publicat:
Prietenii cu beneficii: ne dau sau nu lumea peste cap?
FOTO: 123rf.com / Prietenii cu beneficii: ne dau sau nu lumea peste cap?

Conceptul de prieteni cu beneficii nu este deloc o noutate. Adevărul este că multor persoane li s-a întâmplat să aibă un prieten foarte apropiat de care, la un momentdat, să se simtă atrase şi cu care, de ce nu, să înceapă o relaţie. Dar cât de benefice sunt astfel de relaţii? Mulţi se gândesc că în asemenea situaţii rezultatele pot fi devastatoare. De exemplu, Mila Kunis şi Justin Timberlake în iconica comedie-romantică din 2011 care contura perfect ideea de prieteni cu beneficii.

Potrivit specialiştilor, relaţiile de acest gen pot fi chiar benefice şi sănătoase, dar doar dacă sunteţi foarte atenţi. Mai mult, în cazul unor, relaţiile de tipul ”friends with benefits” funcţionează mai bine decât atunci când se află într-o relaţie tradiţională. De exemplu, atunci cândte afli într-un anumit punct din viaţa ta când pur şi simplu nu ai timpsă te implici serios într-o relaţie, aceasta poate fi chiar o alegere deşteaptă.

Ca-n orice relaţie, comunicarea este cheia, iar acest lucru se aplică şi în situaţia relaţiilor de prietenie cu beneficii. În primul rând, fiecare partener trebuie să înţeleagă ce-şi doreşte celălalt, cât trebuie să dureze, care sunt limitele şi intenţiile fiecăruia. Dacă unul dintre parteneri doreşte ca toată aceată ”joacă” să se transforme în ceva serios, iar de partea cealalată intenţiile nu sunt similare, atunci apare o problemă. Mai mult, în astel de relaţii, partenerii trebuie să stabilească anumite reguli şi să-şi pună întrebări: Putem ieşi şi cu alte persoane? Ne spunem dacă ieşim cu alte persoane? Ce se întâmplă dacă ne culcăm cu un alt partener? Cât de des ar trebui să vorbim? Le spunem prietenilor despre noi?

Foarte puţine relaţii de prietenie cu beneficii arată la fel, iar asta pentru că în unele dintre ele partenerii sunt implicaţi doar fizic, în timp ce în altele sunt implicaţi şi emoţional. Tocmai de aceea este foarte important să stabiliţi aceste aspecte, să comunicaţi deschis şi constant, mai ales când sentimentele încep să se schimbe.

Spre deosebire de relaţiile tradiţionale este mult mai uşor să aduci în discuţie sentimentele, cum şi când ar trebui să se încheie relaţia. Să nu uităm că deşi pare floare la ureche, că nu trebuie să te implici atât de mult în relaţie sau că poate nu ai de ce să-ţi faci griji în privinţa alegerilor pe care partenerul sau prietenul tău le face, poţi ajunge în punctul de a te îndrăgosti, iar mai târziu să-ţi doreşti să aveţi o relaţie seriosă, dar de partea cealaltă lucrurile să nu coincidă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”