In pat cu noul ales

Ai inceput o viata noua! Acum nu mai calci pe un covor de servetele mototolite de atata plans, nu iti mai exasperezi vecinii cu cantece de inima albastra si nu-i mai pui pe jar din cauza mirosului de poze cu tine si fostul arse. EL a reusit sa aduca soare
  • Publicat:
In pat cu noul ales
In pat cu noul ales

Ai inceput o viata noua! Noul iubit a reusit sa aduca soarele inapoi pe strada ta. V-ati vazut, v-ati placut, dar framantarile tale abia acum au inceput: cat de repede sa-i cedezi, cat de multe ar trebui sa stii despre el inainte sa ajungeti in pat, daca nu sunteti compatibili, daca…

Psihologii spun ca inceputul unei noi relatii inseamna o perioada deosebit de stresanta pentru majoritatea femeilor, din cauza zecilor de intrebari care le framanta si a amintirilor iubirii incheiate. Specialistii americani au facut un studiu, ca sa afle cele mai frecvente intrebari care nu le dau pace femeilor in aceasta perioada.

Printre cele bifate de 200.000 de participante la experiment s-au numarat: „Sa fie el cel cu care voi ramane tot restul vietii?” „Oare ne potrivim din punct de vedere sexual?” „Cate partenere o fi avut pana acum?” Cercetarea a mai inclus si intrebari referitoare la cat de repede ajung femeile in pat intr-o noua relatie, daca si cum se protejeaza.

Sexul la a cata intalnire?
La a treia, pare sa arate sondajul. Mare parte a femeilor, respectiv 38%, asteapta intalnirea cu numarul trei ca sa faca dragoste cu noul partener. Dar nu putine sunt cele care nu au rabdare, iar prima intalnire devine si prima noapte de amor. Traim intr-un ritm rapid si atunci iubim rapid, spun psihologii, care au tot cautat o explicatie la cresterea semnificativa a numarului de femei care aleg sexul la prima intalnire. Tot mai putine se ascund in spatele replicilor: „Si daca ii cedez din prima noapte, ce isi va inchipui?”, „Am sa mai astept pana il cunosc mai bine” sau „Mai bine sa-l fac sa ma doreasca mai tare”.

Inainte sa-i deschizi usa dormitorului, deschide ochii!
E important totusi sa stii unele lucruri despre noul barbat din viata ta, spun ginecologii. De exemplu, daca foloseste protectie si daca da, a folosit-o cu toata lumea, sau doar cu anumite persoane, daca a lasat alta femeie insarcinata, daca aceasta a facut avort, cate partenere a avut, daca e dispus sa mergeti sa faceti analize impreuna. Judecand insa dupa numarul mare de situatii nedorite, aceste intrebari sunt rareori rostite.

Si psihologii te indeamna sa intrebi anumite lucruri, de exemplu ce fantezii sexuale are noul tau partener, ca sa stii la ce sa te astepti si sa nu fi luata prin surprindere mai tarziu; de ce s-a despartit de fosta lui pereche (a nu se adresa aceasta intrebare la prima intalnire), pentru ca, descoperind raspunsul, afli multe despre caracterul lui, despre tendinte, cum sa reactionezi in diferite situatii, cat de tolerant este in anumite cazuri si, cel mai important, daca a uitat-o de-a binelea; care este imaginea lui despre partenera ideala – este fundamental sa afli ce il atrage, ca sa stii daca aduci macar cu ceea ce isi doreste; daca este pregatit sa intre intr-o relatie serioasa – aici fii cu ochii pe ochii lui, te sfatuiesc specialistii, daca ezita, nu pare prea hotarat, e evaziv, sa fii pregatita pentru orice in relatia voastra.

A fost odata ca niciodata prima noapte de amor…
O data in viata e prima voastra noapte de dragoste. Si e destul de puternic efectul acestei experiente asupra cuplurilor. Nu putine sunt cele care tanjesc acum dupa pasiunea de atunci – pentru a-si pipera viata sexuala, isi imagineaza uneori ca sunt la prima intalnire si intra in pielea unor indragostiti care se iubesc pentru prima data. Este o experienta unica, sunt de acord si sexologii, pentru ca cei doi nu se cunosc deloc in intimitate si descoperirea este fascinanta. In plus, dorinta mai mare ca acum, mai rar, spun ei.

Pozitia preferata de cei aflati la inceputul vietii sexuale impreuna este cea a misionarului – ii confera un sentiment de siguranta femeii si ii da barbatului ocazia sa fie la putere. Pe locul doi, femeia deasupra si abia pe locul trei sexul oral.

Cand orgasmul se lasa asteptat
Peste 50% dintre femei le-au marturisit sexologilor ca nu au avut orgasm la prima experienta sexuala cu un nou partner. Sa fie acesta un motiv de ingrijorare? Nu, ne linistesc, specialistii. In general, in prima noapte de iubire a unui cuplu, preludiul este lasat la usa. Dorinta este atat de mare (in special din partea barbatilor), incat partea cu mangaierile, sarutarile, atingerile in punctele-cheie se deruleaza extrem de repede.

Ai crede ca asta nu are cum sa se intample in cazul celor experimentati, dar cand pasiunea iti dicteaza, te pierzi cu firea. De asemenea, nu ar trebuie sa luam drept etalon prima experienta sexuala cu un nou partener, pentru ca de obicei acele clipe nu-ti pot spune multe despre perechea ta. In general, aceasta noapte e una in care va pierdeti capul, asa ca nu aveti la ce sa va ganditi. Cu cat va veti cunoaste mai bine, cu atat mai fierbinti vor fi intalnirile in dormitor.

Prima dimineata de dragoste
Sa dam cartile pe fata: odata trecuta noaptea magica, femeile se perpelesc de mama focului intrebandu-se ce se va intampla de aici inainte sau, mai concret, „ar trebui sa-l sun?”. Si nu doar ele cad prada intrebarilor, spun psihologii – si barbatii trec prin asta. Important e ca aceste intrebari sa apara dupa noaptea cu pricina, nu inainte si nici in timpul ei, caci altfel relatia este compromisa. Si, ca sa fii cu inima impacata, afla ca – surprinzator – barbatii fac cel mai des urmatorul pas.

Ce sa faci in pat cu „noul”:
1. Sa fii dezinhibata, bucura-te de trupul tau si arata-i cat de bine te simti in pielea ta – barbatii adora sa priveasca femei senzuale, care isi iubesc corpul, e formidabil de excitant pentru ei.
2. Descopera-i zonele erogene, atingerile o sa-l innebuneasca, in plus ai sa-i arati de la bun inceput ca nu cauti numai propria placere in pat.
3. Sa incerci lucruri pe care pana acum nu le-ai mai incercat, sa faci lucruri pe care cu fostul nu ai avut curajul sa le faci, doar a inceput un nou capitol in viata ta sexuala, scrie-l pe placul tau.

Ce sa nu faci in pat cu „noul”:
1. Sa il compari cu fostul si, in timp ce el se concentreaza numai asupra ta, tu sa te gandesti ca celalalt te atingea exact la fel sau exact altfel.
2. Sa nu aduci vorba despre protectie doar pentru ca „te-a luat valul”. Poate nu stiai, dar aproximativ 6.000 de persoane sunt infectate cu HIV zilnic in intreaga lume. Ai grija sa nu uiti.
3. Sa nu comunici deloc, sa nu ii spui cum vrei sa fii atinsa, sa nu il intrebi ce prefera pentru ca e prima data si nu vrei sa faci o impresie proasta. Comunicarea e totul inca de la inceput.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”