Forum sex: Exista atractie nemuritoare?

Atractia sexuala nu are cum sa fie „vesnica”, ci evolueaza continuu - ca si relatia, ca si sentimentele, ca si cei doi actori.
  • Publicat:
Forum sex: Exista atractie nemuritoare?
Exista atractie nemuritoare?

Am sa va pun o intrebare care va va parea poate ciudata: exista atractie sexuala vesnica intr-o relatie? Adica, mereu dupa cateva luni, observ ca ea dispare… ce ii ia locul, e greu de spus, dar exista cazuri in care ea nu moare niciodata? Exista oameni atat de norocosi?

Atractia sexuala nu are cum sa fie „vesnica”, ci evolueaza continuu – ca si relatia, ca si sentimentele, ca si cei doi actori. In ce directie evolueaza? Asta depinde aproape in exclusivitate de dumneavoastra. Cand doua persoane incep sa traiasca impreuna, viata lor de pana atunci se schimba.

Permanenta vietuire impreuna, rutina, dobandirea anumitor obiceiuri pot conduce la erodarea dorintei celor doi parteneri. Sentimentele aparute la inceputul unei relatii pot dura, in cazul unor cupluri, toata viata sau, din contra, pot scadea o data cu trecerea timpului, pana cand ating la un nivel insuficient ca sa intretina o legatura satisfacatoare intre parteneri.

Pe masura ce trece timpul, in loc ca relatia sa fie intretinuta, este lasata sa decada. Cei doi parteneri ajung sa cunoasca foarte bine trecutul, gandurile, reactiile, sentimentele, gusturile etc.

In absenta necunoscutului, a imprevizibilului, asteptarile dispar si o data cu ele si comportamentele de seductie. Astfel, ceea ce odata anima relatia celor doi parteneri dispare, iar relatia devine plictisitoare. Daca exista „oameni norocosi”? Cred ca exista mai degraba „oameni inteligenti” care NU isi construiesc o relatie bazata exclusiv pe atractia sexuala.

Misterele himenului

Am 22 de ani, abia m-am maritat si am o mare problema. Sotul meu nu ma crede ca am fost virgina, pentru ca la contactul sexual pe care l-am avut dupa casatorie, nu am sangerat. I-am tot jurat, dar nici nu vrea sa auda. Iar eu nu stiu explicatiile medicale. Ma puteti ajuta?

Sangerarea NU este obligatorie in cazul primului contact sexual. Sotul dum­neavoastra ar putea afla acest lucru din orice carte de profil sau de la un me­dic. Himenul se poate rupe cu mult timp inainte de primul contact sexual, de la efort fizic, de la sport etc. De asemenea, in unele ca­zuri, himenul poate fi aproa­pe inexistent.

Exista apoi cazuri de himen elas­tic care ramane intact chiar dupa primele contacte se­xuale. Cred insa ca sotul dvs. are nevoie de alte „lamuriri” decat cele strict ana­tomico-fiziologice. Lipsa de incredere, comunicarea de­fectuoasa si mentalitatea primara sunt adevaratele probleme cu care se confrunta cuplul vostru.
 
Iubire pe repede inainte

Vreau sa imi spuneti de ce barbatii sar peste preludiu. Toti prietenii pe care i-am avut nu ii dadeau deloc importanta, iar pentru mine e cel mai important. De ce se intampla asta?

Se intampla de regula pen­tru ca nu stiti sa va comu­ni­cati dorintele. Barbatii au alte ritmuri si alte „priori­tati” in comportamentul sexual, total diferite decat femeile. Cand un barbat sare peste partea cu preludiul o face pentru ca se centrea­za mai degraba pe nevoile sa­le sexuale decat pe cele ale partenerei.

Aceasta se in­tam­pla din foarte multe mo­tive, de la sfanta ignorant­a pana la egoism. Solutia e simpla si chiar placuta si anu­me sa invatati sa va comunicati nevoile partenerului si sa il „co-interesati” pentru o „calatorie” intere­santa pentru toata lumea.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân