De ce refuzam sexul?

Iata un top al principalelor replici ale unui partener care vrea sa sara peste o partida de sex si explicatiile venite din partea psihosexologului
  • Publicat:
De ce refuzam sexul?
no title

„Sunt prea obosit” ori „Am nevoie de somn acum” sunt principalele replici auzite de la un partener care vrea sa sara peste o partida de sex. Cititi un top 5 al motivelor de acest fel, reiesit dintr-un studiu facut in America. Si explicat de psihosexologul Emilia Potenteu.

La studiu, realizat prin telefon de Consu­mer Reports National Research Cen­ter au luat parte 1.000 de oameni de toate varstele – 18-75 de ani. Femeile au reprezentat 52% dintre participanti.

Majoritatea celor care au raspuns intrebarilor – 57% – erau casatoriti sau traiau cu cineva, si 48% aveau copii mai mici de 18 ani care stateau in casa cu ei. 81% dintre acesti 1.000 de oameni au recunoscut ca au evitat sexul candva in anul care a trecut. Si iata de ce:

Clasamentul motivelor
1. „Sunt prea obosit” sau „Sunt somnoros” – 53%
2. „Nu ma simt prea bine” ori „Am anumite probleme de sanatate” – 49%
3. „Nu am dispozitie de sex” – 40%
4. „Trebuie sa am grija de copil” sau „Trebuie sa am grija de animalul de companie” – 30%
5. „Am de lucru pentru serviciu” – 29%

Sexul, un indicator al calitatii relatiei

Si am mers cu lista la psiho­se­xo­logul Emilia Potenteu. „Probabil cel mai onest motiv inclus este cel cu numarul 3. Toate celelalte par sa fie sim­ple refor­mulari ale acestuia”, a spus.

Toate celelalte par sa fie sim­ple refor­mulari ale acestuia”, a spus. „Se zice ca, intr-o relatie care functioneaza bine, sexul conteaza cam 20%, insa intr-o relatie care functionea­za prost sexul conteaza cam 80%. „Prea obosit” sau „ne­voie de somn” sunt de regula doar forme politicoase de a spune „nu am chef”.

Cat de­spre „a avea grija de anima­lele de companie” ce sa mai zicem?, adauga ea. Ce tre­buie sa citim insa in spatele acestor motive? „De multe ori partenerii nu fac altceva decat sa isi exprime prin re­fu­zuri si amanari nemultumirile legate de calitatea relatiei pe care o au.

Asa cum un van­zator abil stie sa se uite in spatele refuzului unui client, sa caute sa afle ce sta in umbra lui „nu”, „nu acum”, „nu-mi place”, tot asa un partener ar trebui sa aiba rabdare sa se uite, sa vada ce se afla de fapt in spatele unui „sunt prea obosit…”, este sfatul psihosexologului.

Foto:HEPTA

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Ii e frica de orgasm?
Ii e frica de orgasm?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”