De ce mintim despre numarul partenerilor sexuali?

Femeile sunt mai retinute sa raspunda la intrebari legate de viata lor intima.
  • Publicat:
De ce mintim despre numarul partenerilor sexuali?
De ce mintim despre numarul partenerilor sexuali?

Cand vine vorba de sex, un lucru e sigur: atat barbatii, cat si femeile tind sa minta in legatura cu numarul partenerilor pe care i-au avut. Motivele sunt mai mereu aceleasi, doar exagerarile alterneaza. Si oricum, e intr-adevar nevoie ca partenerul tau sa stie cati alti iubiti ai mai avut?

El a avut 100, tu doar 1

Numarul de parteneri pe care este acceptabil sa ii avem este un subiect tabu si nu exista niciodata un raspuns corect la intrebarea: „Cati sau cate au fost inaintea mea?”.

Totusi, este cunoscut faptul ca barbatii au tendinta sa exagereze numarul partenerelor, pe cand femeile il reduc. Ba chiar evita raspunsul cand sunt intrebate.

Motivul barbatilor pentru a creste numarul partenerelor sexuale este sa isi consolideze statutul de “macho” si sa-si arate virilitatea. Ei sunt absolut incantati sa-ti povesteasca cu cate zeci sau sute de femei au facut dragoste inaintea ta, crezand ca numarul lor reflecta calitatea.

Femeile, in schimb, prefera sa declare un numar cat mai mic, deoarece se tem sa nu fie judecate de comunitate sau chiar de partener pentru comportamentul lor mai mult sau mai putin moral. Daca e primul, va fi ori incantat, ori enervat, daca e al doilea, de ce e al doilea, iar daca e al zecelea, esti deja o femeie usoara. 

O chestiune privata

Desi unora le place sa vorbeasca despre fostele lor experiente sexuale (si sigur mint), daca esti implicata intr-o relatie, cel mai bine ar fi sa nu-ti intrebi partenerul despre trecutul lui. Asta pentru ca raspunsul lui ar putea sa aiba efecte nu tocmai benefice asupra relatiei voastre. Trecutul e trecut si nu are nimic de-a face cu prezentul, cu atat mai putin cu relatia pe care o ai acum.

Oamenii trec prin anumite etape in viata lor, iar numarul si tipul relatiilor pe care le-au avut nu conteaza atat de mult. Sau, cel putin, nu pentru actualul sau viitorul partener. Mult mai important este ce se intampla intre voi, cum va purtati unul fata de celalalt.

Trecutul ne modeleaza si atat

Si pana la urma cati parteneri ar trebui sa avem? Exista un numar standard? Exista o medie care sa ia in calcul fiecare femeie, fiecare barbat, fiecare nevoie, fiecare relatie? Sa fie 2, 3, 10? Cat e acceptabil? Si mai presus de toate, cine e in masura sa spuna cat este acceptabil?

O persoana care isi doreste cu adevarat sa iti fie alaturi nu va pune intrebari, ci isi va dori sa fie ultimul. Te va iubi pentru ceea ce esti, si va intelege ca trecutul este doar cel care te-a modelat.

Tu ti-ai minti partenerul daca te-ar intreba cati parteneri ai avut inaintea lui?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”