De ce le e frica barbatilor?

Barbatii isi fac multe griji cu privire la viitorul lor ca sot si tata.
  • Publicat:
De ce le e frica barbatilor?
De ce le e frica barbatilor?

Partenerul tau poate da ochii peste cap cand il intrebi pentru a suta oara daca arati grasa. Dar, adevarul este ca barbatii au cel putin la fel de multe frici, obsesii si stari de anxietate, ca si noi, femeile. Iata cateva dintre aceste lucruri.

Castig destul de multi bani?
Barbatii nu doar ca se gandesc in mod obsesiv la cat de multi bani castiga. Ei tin cu tot dinadinsul sa castige mai mult decat prietenii lor si se compara mereu cu acestia. Motivul pentru care barbatii se chinuie cu astfel de ganduri este oarecum simplu: dominanta ii face mai doriti, iar banii sunt o masura a dominantei. Sau, cel putin, asa cred ei.

Dar mai exista un tip de manie a banilor care ii apuca. Calculele de la miezul noptii (sau de dimineata devreme ori de la pranz, depinde cand vine peste ei starea de anxietate). Ei incep sa calculeze cati bani au, cat trebuie sa economiseasca pentru la anul, ce profituri sau pierderi ar putea avea.

Sunt cel mai bun pe care l-ai avut?
Te-ai intrebat vreodata de ce partenerul tau e atat de preocupat daca ajungi sau nu la orgasm? Si daca nu, el continua cu sarguinta pentru urmatoarele trei ore, pana ori termini ori cade epuizat. De ce? Vor sa credem ca sunt altruisti. Ca sunt infinit de generosi, administratori de placere.

Da, bineinteles, cum e totul la barbati, si sexul are de-a face cu ego-ul lor. Barbatii (sau, cel putin, majoritatea lor) nu au fost niciodata de fata cand alti barbati faceau sex, asa ca, ceea ce fac in dormitor e un triumf stralucitor in imaginatia lor. “Numai eu m-am gandit sa ii sarut coapsa! Numai eu stiu ca urechea e o zona erogena!” Si ar fi foarte dragut din partea noastra daca i-am lasa sa viseze in continuare.

Voi avea burta?
De ce isi petrece un barbat atat de mult timp ingrijorandu-se de burta lui? Pentru ca ii plac femeile si nu e nevoie de un expert ca sa observe ca cele frumoase nu se uita la burtile gogonate. Dar si pentru ca nu crede o iota din discursurile despre cat de mult conteaza sufletul si cat de putin fizicul.
 

Ce e cu atata par pe corp?
Barbatii cred ca lumea conspira sa-i forteze sa se epileze. Pentru cei care au crescut sub tutela parinteasca a unor “barbati adevarati”, este total ciudat si feminin sa-si elimine parul din alte zone decat pe fata. Ei sunt foarte jenati de acest subiect, suficient pentru a le taia orice impuls. Si totusi, isi fac griji in continuare.

Pentru ca termenul de “paros” este sinonim cu “nerafinat, vulgar”. Si desi nu vor sa para vanitosi, nici nerafinati sau vulgari nu le-ar placea sa fie considerati. Dar nici sa fie tipul a carui “poboaba paroasa” ii sperie pe copii la piscina.

As putea fi un tata bun?
Exista doua tipuri de tata: barbatii care incearca sa devina ce au fost tatii lor sau barbatii care incearca sa devina ceea ce n-au fost tatii lor. Ei sunt bantuiti de tot felul de temeri: As putea fi un exemplu la fel de bun pe cat a fost tatal meu? As avea suficienta rabdare si compasiune? As avea optimismul mamei mele? Am ceea ce trebuie pentru a creste un copil?

Cum ma descurc la serviciu?
Pentru barbati nu exista motiv mai mare de paranoia decat performanta la serviciu. Spre deosebire de noi, femeile, ei nu pierd timp facandu-si griji cum le sta parul la spate. Ei nu petrec zile intregi facandu-si griji daca partenera lor chiar e indragostita de ei sau daca vrea sau nu ca relatia lor sa mearga mai departe.

Dar cand vine vorba de serviciu, ei sunt niste masinarii puse pe omorat. “De ce tipul acela a fost promovat? E mai tanar cu doi ani. Cand eu am inceput sa lucrez in firma asta, el era la liceu.”

Voi cheli?
De ce nu pot barbatii sa accepte asta? Pentru ca nu arata la fel de bine ca atunci cand au un par bogat. Pentru ca sunt vanitosi.

Cat de des apare numele meu pe Internet?
Barbatii mai tineri isi fac profile pe MySpace, Facebook, unde conteaza cat de multi prieteni ai, cine te place si cine nu. Cei mai in varsta insa isi cauta numele pe Google. Unii dintre ei numara paginile unde este mentionat numele lor si apoi compara rezultatele cu cele obtinute de numele prietenilor. Motivul?

Barbatii vor sa vada dovezi ale existentei lor in lume. Vor sa vada ca au facut unele lucruri ce au ramas marcate. E ca atunci cand primesti un mare premiu. Cat de mult mai conteaza daca nu stie nimeni de el?

Tu de ce crezi ca le e frica barbatilor?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Ce vor barbatii cu adevarat?
Ce vor barbatii cu adevarat?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân