Da-i papucii elegant!

Cand pui capat unei relatii in termeni nu tocmai prietenosi, nu numai ca iti tulburi karma, dar dai fostului (si prietenilor sau familiei) oportunitatea sa te vorbeasca de rau. Asa ca, cel mai bine, poarta manusi daca te-ai hotarat...
  • Publicat:
Da-i papucii elegant!
Da-i papucii elegant!

Cand pui capat unei relatii in termeni nu tocmai prietenosi, nu numai ca iti tulburi karma, dar dai fostului (si prietenilor sau familiei) oportunitatea sa te vorbeasca de rau. Asa ca, cel mai bine, poarta manusi daca te-ai hotarat sa ii faci cu mana din vaporul cu care tu iti vezi mai departe de viata. Si… cine stie, poate ca pe viitor iti va da si referinte cu care sa te mandresti.

Iata, asadar, sase sfaturi de care ar trebui sa tii cont:

Sfatul nr. 1: Daca tot vrei sa o termini, mai bine fa-o chiar la inceputul saptamanii. Sa recunoastem, zilele de luni sunt mai mereu considerate cele mai proaste zile ale saptamanii.

Nu-i strica week-end cu vesti proaste, chiar daca te-a ranit. Lasa-l sa-si planga de mila toata saptamana, astfel incat in week-end sa-si adune fortele pentru un nou inceput. Exact acelasi lucru ar trebui sa il faci si tu.

Pana si sondajele spun ca luni este cea mai buna zi a saptamanii in care sa te desparti de partener. Noteaza-ti in agenda: luni ii dau papucii! Si respecta planul!

Sfatul nr. 2: Comunicarea verbala (in nizi un caz cea scrisa) este singura cale prin care sa ii dai papucii. Daca nu poti face asta cand esti fata in fata cu el, pune mana pe telefon si suna-l. Dar nu la serviciu. Viitorul tau fost trebuie sa-ti pastreze respectul fata de colegi, iar lucrul asta devine destul de dificil cand tu ii plangi cu disperare in receptor. Mai bine suna-l cand e acasa.

Sondajele spun ca trimiterea unui sms sau a unui email reprezinta cea mai proasta metoda de despartire. Pe locul trei in top se afla despartirea prin intermediul unui prieten sau membru al familiei.

Cel parasit merita intotdeauna sa ii se spuna verde in fata ca nu mai vrei sa il vezi, chiar daca v-ati intalnit o singura data.

Sfatul nr. 3: Recunoaste, tu esti cea rea din moment ce vrei sa-l trimiti la plimbare. Asa ca fii pregatita sa explodeze. Incearca sa i-o scurtezi, spune-i ce ai sa-i spui si mergi in treburile tale. Repede.

Locatia este in acest caz cheia momentului. Nu va intalniti intr-un restaurant. Cu atat mai putin in dormitor! O banca din parc este cea mai buna varianta. Oricum, ai grija sa nu fiti nici prea la vederea tuturor, cu atat mai mult cu cat prevezi ca vor curge si ceva lacrimi.

Sondajele spun ca 37% dintre persoanele chestionate au selectat locurile publice ca fiind cea mai proasta locatie pentru despartire, in timp ce 25% au declarat ca si-ar iesi din minti sa primeasca astfel de stiri la serviciu.

Sfatul nr. 4: Ai grija cum alegi finalul. Nu fi nici prea tandra cu el din moment ce ti-ai pus in minte ca peste 5 minute veti fi deja despartiti. S-a terminat. Nu-l mai iubesti, nu-l vei mai iubi niciodata. Iti pare rau. La revedere.

Daca prin ceea ce ii spui il lasi sa creada ca ar mai exista o speranta, asta va fi singurul mesaj pe care il va recepta si deci vei avea discutia asta din nou peste o saptamana.

Sfatul nr. 5: Nu te purta urat cu el in speranta ca va prelua initiativa despartirii. Sa nu-ti imaginezi ca iti faci un bine venind seara tarziu acasa, fiind mereu deprimata sau flirtand cu alti tipi. Exista posibilitatea sa-ti gaseasca scuze si pana la urma tu vei arata cel mai prost la final.

Daca vrei sa o terminati, ia-ti inima in dinti si pune pe tapet lucrul acesta. Exerseaza replicile in fata oglinzii, concentreaza-te asupra ta.

Sondajele indica faptul ca 84% dintre respondenti au prelungit o relatie mai mult decat intentionau doar pentru a avea un partener pe perioada sarbatorilor sau pentru o ocazie speciala.

Sfatul nr. 6: Fii pregatita pentru remuscari. Daca ati ajuns la despartire, inseamna ca ceva nu mergea cum trebuie. Accepta asta. Ai luat o decizie buna si merita sa o respecti pana la capat.

Ramanand singura, te intrebi daca nu cumva ai facut o greseala. Fii pregatita pentru etapa asta si NU, in nici un caz NU il suna. Daca il apelezi, te intorci de unde ati plecat si va trebui sa joci din nou rolul personajului negativ cand vei constata ca de fapt decizia ta a fost indreptatita.

Tu care crezi ca e cea mai buna modalitatea de a-i da papucii cuiva?

Citeste si Despartirile sunt grele? Nici vorba!
                  Divort cu cantece

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Cum sa ocolesti divortul?
Cum sa ocolesti divortul?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”