Cum sa faci din gelozie ceva bun

Iata cateva trucuri prin care sa folosesti gelozia in favoarea ta.
  • Publicat:
Cum sa faci din gelozie ceva bun
Cum sa faci din gelozie ceva bun

Totul a inceput cand l-ai vazut uitandu-se dupa tipa aceea super atragatoare. Si apoi ai explodat. Se prea poate sa ii fi sarit in cap cu tot felul de acuzatii, sa fi ridicat vocea la el, sa te bosumflat sau sa fi incercat sa il faci sa plateasca. Ai simtit ca esti indreptatita. Si totodata ingrijorata, neincrezatoare, dar convinsa ca partenerul tau a gresit. Majoritatea dintre noi a avut cate un astfel de incident. Altele chiar ceva mai multe.

Gelozia este o forma de framantari interioare negative care, potrivit cercetarilor, poate cauza anxietate si depresie. Cu toate stim ca poate duce la despartiri dureroase, griji peste masura si probleme pentru relatie. Poate chiar distruge dragostea. Dar e posibil ca gelozia sa fie vreodata un lucru bun?

Cum sa faci gelozia sa functioneze pentru tine

Mai intai, sa presupunem ca partenerul tau petrece ceea ce pare a fi un timp ingrozitor de lung razand la glumele noii colege de birou. Acel sentiment ingrijorator de gelozie te poate ajuta sa realizezi ca inca iti doresti partenerul.

Atunci cand relatia dureaza de ceva vreme, scanteile au tendinta sa paleasca. Vazand ca altcineva il gaseste atragator pe partenerului tau e un lucru bun. Le-ar putea face sa licareasca din nou.

In al doilea rand, vraja geloziei te poate face sa privesti introspectiv la propria ta insecuritate si la gandurile negative. Sigur iti spui “Are coapsele atat de subtiri… ale mele sunt grase”, “Este atat de calma, stie ce sa spuna… eu parca niciodata nu reusesc sa-l fac fericit”.

Iti poti observa aceasta caseta cu credinte negative si griji proprii cum se deruleaza in mintea ta cand devii geloasa. Iar acest fapt este deosebit de important, pentru ca o data observate, lucruri pot fi schimbate.
 
In al treilea rand, micile atacuri de gelozie pot fi benefice pentru ca te pot motiva sa te dezvolti si sa-ti imbunatatesti atat imaginea, cat si dragostea de sine. Daca observi ca partenerul tau acorda atentie unei tipe cu un trup bine lucrat, ai putea sa iti spui: “Inapoi la sala cu mine!”.

Iar cand incepe sa flirteze de-a binelea cu o alta femeie, ai putea sa te decizi sa-ti revizuiesti strategiile cu care il ademeneai alta data in loc sa il lasi sa caute ceea ce-si doreste in alta parte.
 

In al patrulea rand, gelozia iti poate arata ca ai nevoie de mai mult de la partenerul tau: mai multa atentie, mai multe complimente, mai multa afectiune sau mai multa pasiune. Cauta solutii cum poti face sa le obtii.

Daca esti iubita si te simti in siguranta in relatia ta, e putin probabil sa devii geloasa. Dupa ce tocmai ai petrecut o noapte plina de pasiune si de declaratii de dragoste cu partenerul tau, esti convinsa ca nici o alta femeie nu ar putea concura la dragostea lui. Si asta inseamna ca s-a terminat cu gelozia.

Cand gelozia merge prea departe

Desigur, unele dintre noi duc lupte cronice si majore cu gelozia. Daca te regasesti in acest scenariu care se deruleaza iar si iar cu explozii de furie si certuri, s-ar putea sa ai o problema serioasa.

Cel mai adesea se intampla daca partenerul tau te-a inselat in trecut sau daca esti foarte nesigura privind cat de atragatoare te gaseste el. Iar aceasta poveste se poate repeta cu fiecare alt iubit pe care il ai. Astfel, vei sfarsi alegand parteneri total nepotriviti pentru tine sau ii vei impinge efectiv pe cei fideli in pacatul aventurilor din cauza acuzatiilor tale constante.

Gelozia serioasa si cronica este un tip paranoic de ganduri negative care distrug automat dragostea. In cazul asta, cea mai buna solutie este sa mergi la cateva sedinte de terapie pentru a-ti rezolva problemele interioare.

Scopul geloziei nu este sa-i permiti sa-ti creeze tot mai multe stari negative si un comportament destructiv. In schimb, ar trebuie sa incerci sa o transformi intr-o motivatie, in ganduri mult mai pozitive care sa te ajute sa devii mai buna si sa ai parte de mult mai multa dragoste in viata ta.  

Tu esti o persoana geloasa? Cum te tratezi?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”