Cum să eviţi despărţirea: 4 semne că trebuie să mergi la terapie de cuplu

Este foarte important să nu neglijăm semnele care arată că relaţia începe să se destrame, mai ales că aceasta poate fi salvată.
  • Publicat:
Cum să eviţi despărţirea: 4 semne că trebuie să mergi la terapie de cuplu
FOTO: pexels.com / Cum să eviţi despărţirea: 4 semne că trebuie să mergi la terapie de cuplu

Fiecare relaţie este diferită în felul ei, evoluează diferit şi urmează un anumt curs, de la momentele care ne apropie, până la perioadele în care apar distanţarea între parteneri şi frustrările. Atunci când te trezeşti pe acest drum destul de dificil, de cele mai multe ori eşti tentat să laşi lucrurile să vină de la sine şi să aştepţi să se întâmple ceva fără măcar să te mai complici să îţi dai interesul. Acest aspect apare în special în relaţiile de lungă durată şi semnalează că ar trebui ca partenerii să se gândească să ia în calcul terapia de cuplu. Iată patru semne care indică faptul că ar trebui să faci acest pas alături de partener.

Nu te mai simţi iubită

Serile petrecute împreună, planurile de vacanţă sau de viitor, gesturile care implică afecţiunea, toate acestea sunt ideale pentru o relaţie sănătoasă. Dar, totodată, îmbrăţişările, contactul vizual, ascultarea partenerului, toate astea ne ajută să rămânem conectaţi şi să ne exprimăm dragostea. Atunci când în relaţia cu partenerul apar schimbări în privinţa acestor aspecte, lipsa interesului pentru aceste gesturi mici va face să nu-şi mai dea silinţa. Astfel, terapia poate ajuta la readucerea lor în viaţa de cuplu.

Sexul nu mai este la fel de plăcut

Dacă într-o relaţie unul dintre parteneri începe să devină nefericit din punct de vedere sexual, asta este o problemă de cuplu în care ambii parteneri sunt implicaţi. Nesatisfacerea este unul dintre principalele motive pentru care cuplurile optează pentru terapie, mai ales că se pot confrunta cu situaţii în care persoana care-şi doreşte mai mult sex să fie respinsă de partener, care la rândul său se poate simţi presat. Problemele apărute în intimitate pot părea ruşinoase, frustrante sau chiar înfricoşătoare pentru parteneri, motiv pentru care evită să le aducă în discuţie, deşi sunt conştienţi că stau la baza deteriorării relaţiei.

Nu comunicaţi eficient

Comunicarea în relaţie este una dintre cele mai importante aspecte, mai ales dacă este constructivă şi dacă partenerii ştiu nu doar să se facă auziţi, ci şi să asculte. De cele mai multe ori este recomandat să evităm să dăm vina pe partener fără să luăm în calcul că vina este împărţită, dar mai ales să evităm ca în conflicte să ne exprimăm întotdeauuna cu ”tu mereu” sau ”tu niciodată”.

Unul dintre parteneri se gândeşte la despărţire

Atunci când relaţia nu mai funcţionează cum trebuie, despărţirea pare cea mai la îndemână soluţie. Mule dintre cupluri preferă să amâne momentul şi să încerce să găsească o rezolvare în acest sens, iar terapia de cuplu este răspunsul. Bineînţeles, terapia de cuplu poate fi folosită şi pentru a ajunge la o despărţire sau un divorţ sănătos, dar totodată poate preveni aceste rupturi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân