Ce tip de femeie preferă bărbaţii?

O preferinţă pentru blonde sau brunete, pentru sportive sau preţioasele rafinate, pentru cele sexy sau pentru intelectuale. Se pare că suntem programaţi să reacţionăm la un tip anume, particular, de amestec. Rotunjimea câştigă teren, înălţimea, sânii, ochii şi privirea, vocea... acţionează asupra bărbaţilor fermecându-i. în plus, autorespectul şi încrederea în sine joacă un rol important.
  • Publicat:
Ce tip de femeie preferă bărbaţii?

O preferinţă pentru blonde sau brunete, pentru sportive sau preţioasele rafinate, pentru cele sexy sau pentru intelectuale. Se pare că suntem programaţi să reacţionăm la un tip anume, particular, de amestec.

Rotunjimea câştigă teren, înălţimea, sânii, ochii şi privirea, vocea… acţionează asupra bărbaţilor fermecându-i. în plus, autorespectul şi încrederea în sine joacă un rol important.

înălţimea

Statistic admitem faptul că femeia este mai scundă ca bărbatul. Indiferent de rasă, ea acuză o diferenţă de 10% în minus. Pentru a da un exemplu standard, echivalentul unui bărbat care măsoară un metru optzeci va fi o femeie de un metru şaizeci-şi-cinci.

Desigur, diferenţa de înălţime nu se regăseşte decât în medii. Şi este posibil să întâlnim femei foarte înalte şi bărbaţi foarte scunzi. Această caracteristică nu conţine în ea însăşi nimic hotărâtor, iar rolul ei sexual declanşator nu este unul major.

Sânii

Indiferent de cultură sau de rasă, sânii femeii joacă un rol de primă importanţă în diferenţierea sexuală. Rotunjimea şi plenitudinea sânilor variază în funcţie de vârstă, de etnie sau de femeia însăşi. Sub influenţa foliculinei, încordarea lor creşte în ultima parte a ciclului menstrual.

în timpul sarcinii, ei îşi pot dubla sau tripla volumul şi permit apariţia în transparenţă a unei reţele congestionate de vinişoare. Mamelonul, care există şi la bărbat, este net mai proeminent la femeie. Areola înconjurătoare este mult mai largă şi pigmentată. Semnalizând feminitatea, sânii joacă un rol declanşator de primă importanţă.

Ochii şi privirea

Sunt, probabil, purtători ai mesajului princeps. Ochiul femeiesc este, în general, mai deschis decât cel al bărbatului, iar zâmbetul care-l înconjoară, mai accentuat.

Mâinile

Sunt purtătoarele unei multitudini de mesaje. Forma şi expresia lor sunt la fel de grăitoare ca şi mimica feţei şi fiecare dintre noi o simte instinctiv. Dar mesajul cel mai clar este cel al indicaţiei privind sexul. Feminitatea se citeşte precum o carte deschisă. Palma îngustă, forma suplă a degetelor, întinderea pielii ce atenuează relieful oaselor şi al tendoanelor – totul contribuie la graţia şi delicateţea lor.

Este suficient un deget mic desprins de pahar în timp ce bea sau o unghie colorată de transparenţa ei sidefată, şi totul confirmă prezenţa unei femei. Inelele, brăţările, lacul de unghii pot să exalte frumuseţea lor simplă şi naturală, în faţa căreia suntem atât de sensibili.

Vocea

Iată încă un domeniu în care este dificil să-ţi disimulezi mult timp sexul. Orice tentativă de camuflaj se soldează printr-un eşec, atunci când intervine vocea. Există, în vocea unei femei, un mister pe care sintetizatoarele electronice moderne au dificultăţi în a-l reproduce.

Cert este că emoţiile, pulsiunile, atracţiile şi spaimele noastre, forţa convingerilor şi a poftelor noastre sunt înrădăcinate în noi precum organele. Comunicarea emoţională, hotărârile ultime, adevăratele motive de a trăi sau a muri se realizează la nivelul lor şi fără alt motiv decât cel impus prin convenţie de natură.

Magia şi frumuseţea misterului se dezvăluie brusc, atunci când aflăm originea acestei convenţii. Şi dacă femeia atrage prin ochii, sânii sau şoldurile ei, acest lucru se întâmplă din motive foarte precise, deloc arbitrare, înscrise în noi de mii de generaţii.

“Bărbaţii preferă femeile cu forme” de Pierre Dukan, Editura Curtea veche

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
3 paşi spre un sex mai bun!
3 paşi spre un sex mai bun!
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”