Casnicia fericita este o misiune imposibila?

Din ce in ce mai multe cupluri renunta cu foarte multa usurinta la mariajul lor, cazand prada problemelor pe care le intampina.
  • Publicat:
Casnicia fericita este o misiune imposibila?
Casnicia fericita este o misiune imposibila?

Din ce in ce mai multe cupluri renunta cu foarte multa usurinta la mariajul lor, cazand prada problemelor pe care le intampina. Specialistii le recomanda insa ca inainte de a divorta, sa incerce sa-si resusciteze viata de cuplu.

Conflictele fac parte dintr-o relatie. Sunt absolut normale, iar daca stiti cum sa le depasiti, acestea va intaresc relatia, pentru ca la sfarsit, viata in doi sa fie o continua luna de miere.

Primii trei ani, complicatii majore
In primele 6 luni ale mariajului, totul bine si frumos. Nu apare nici un conflict prea mare incat sa va puna fiecaruia semne de intrebare. Dupa 6 luni insa, brusc sunteti plictisiti unul de altul, iubitul tau te enerveaza la culme si nu reusiti sa va mai intelegeti. Nu disperati! Aceasta etapa de criza apare la orice cuplu, iar daca o depasiti, specialistii spun ca veti rezista mult timp impreuna.

Dragostea dureaza 3 ani?
Se pare ca pentru multi da. Incidenta divorturilor la 3 ani de casnicie este foarte mare. Ba chiar specialistii sfatuiesc cuplurile ca pana in 3 ani sa nu faca nici copii, tocmai pentru a evita niste situatii extrem de neplacute.

Rata divorturilor, enorma
Numai in luna iunie, in Romania, au avut loc peste 3000 de divorturi, conform Institutului National de Statistica. Acest numar impresionant reprezinta o treime din numarul total al casatoriilor realizate in aceeasi perioada de timp.

Si atunci, care sunt solutiile?
Ingredientele unei casnicii fericite sunt multe si deosebit de importante.

1. Increderea
Nu va dati motive de banuiala si nu va tradati increderea unul altuia. Tineti-va cuvantul si promisiunile facute unul altuia, aveti incredere in voi si vorbiti unul despre altul cu respect.

2. Respectul
Cuvintele grele si gesturile lipsite de respect pot distruge orice casatorie, oricat de reusita ar fi ea. Tratati-va cu mult respect, acceptati-va diferentele si opiniile chiar daca nu sunteti amandoi de acord cu ele si invatati sa faceti compromisuri.

3. Comunicarea
Impartasiti-va gandurile si sentimentele, nu le tineti doar pentru voi. Discutati atunci cand aveti o problema si nu lasati conflictele nerezolvate. Sustineti-va reciproc si nu uitati ca  sunteti o echipa si nu dusmani.

4. Angajamentul
Nu va casatoriti cu gandul ca oricand puteti divorta. Daca veti avea acest lucru in minte, la orice problema, cat de mica ar fi, ideea divortului va reveni pana intr-un final, cand veti face si acest pas.

5. Afectiunea
Daca va sustineti reciproc, va aratati cat de mult va iubiti, va faceti sa va simtiti speciali si aveti si o viata sexuala sanatoasa, veti rezista mult timp impreuna.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Dorinta pe cale de disparitie
Dorinta pe cale de disparitie
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”