Barbatii, tradatori cu sange rece

Desi sufera si se simt tradati atunci cand sunt parasiti, barbatii nu se simt vinovati pentru durerea pricinuita partenerei atunci cand hotarasc sa o paraseasca, arata un studiu american
  • Publicat:
Barbatii, tradatori cu sange rece
Barbatii, tradatori cu sange rece

Femeile sunt mai sensibile, mai atasate de partenerii lor si sufera mai mult atunci cand relatia lor se destrama, prin comparatie cu barbatii. Iata concluzia unui studiu american care confirma inca o data, daca mai era nevoie, insensibilitatea tipic masculina!

In timp ce femeile sufera la fel si in cazul in care au fost parasite si in cazul in care ele au fost cele care si-au parasit partenerii, pentru barbati lucrurile stau altfel. Desi sufera si se simt tradati atunci cand sunt parasiti, despartirea nu lasa prea multe urme atunci cand ei sunt cei ce au luat initiativa destramarii relatiei.

Potrivit cercetatorilor de la Francis Marion University, South Carolina, cand sunt trimisi la plimbare, barbatii se simt profund tradati si considera ca s-au irosit zadarnic. Asa se explica probabil de ce atunci cand o femeie hotaraste sa puna punct unei relatii, barbatul va continua sa o caute in mod constant o vreme.

Pe de alta parte, nu se simt vinovati pentru durerea pricinuita partenerei atunci cand hotarasc sa o paraseasca.

Dr Jordan, cercetator la Francis Marion University e de parere ca pentru barbati separarea de o partenera nu e un lucru negativ de fiecare data. Ei vad, nu de putine ori, acest moment ca pe unul pozitiv, un nou inceput.

Prin comparatie, femeile nu vad lucrurile diferit, in functie de cine a luat initiativa despartirii. Ele se simt la fel de tradate si descumpanite, si intr-un caz, si intr-altul, imaginea lor de ansamblu asupra despartirii fiind una negativa.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”