5 semne că partenerul de viaţă nu vrea o relaţie de lungă durată cu tine

Multe femei ajung să-şi dorească să facă următorul pas în relaţie, dar cum ne dăm seama că partenerul de viaţă vrea acelaşi lucru?
  • Publicat:
5 semne că partenerul de viaţă nu vrea o relaţie de lungă durată cu tine
FOTO: profimediaimages.ro / 5 semne că partenerul de viaţă nu vrea o relaţie de lungă durată cu tine

Vine un moment în relaţia pe care o ai cu partenerul în care pur şi simplu îţi doreşti mai mult. Îţi doreşti un angajament, dar mai ales ca lucrurile să devină cât mai serioase între voi. Şi, deşi amândoi puteţi simţi acest lucru, de cele mai multe ori se întâmplă ca doar unul dintre parteneri să îşi dorească să facă următorul pas, ca relaţia să evolueze. Să presupunem că tu eşti cea care îşi dă seama de ceea ce-şi doreşte de la relaţia cu partenerul, că vrei ca relaţia să fie cât se poate de serioasă, dar cum ştii dacă iubitul tău mai are nevoie de timp până să simtă acelaşi lucru sau pur şi simplu nu-şi va dori să facă pasul acesta vreodată?

Pentru început, puteţi purta o conversaţie sinceră în privinţa sentimentelor, dorinţelor şi aşteptărilor pe care le aveţi de la relaţie. Bineînţeles, ideal este ca totul să decurgă armonios, sub forma unei discuţii între doi oameni maturi pentru a înţelege ce se întâmplă de fapt în relaţie şi nu ca un ultimatum. În tot acest timp, acordă atenţie răspunsurilor verbale şi nonverbale pe care partenerul le oferă. Dacă observi că schimbă subiectul sau pur şi simplu are ale preocupări în timp ce tu-ţi deschizi sufletul, ia acest gest ca pe un mesaj. De asemenea, dacă în mod spontan începe să-şi exprime gândurile şi sentimentele, nu te teme să pui întrebări. În fond, şi acesta ar putea fi un semn. În continuare, foloseşte tot ce ştii despre partener pentru a-i putea descifra răspunsul. De exemplu, dacă nu ţi se pare că este atât de direct pe cât ar trebui sau sincer în privinţa dorinţelor şi aşteptărilor pe care le are de la relaţie, poţi găsi răspunsul în priorităţile lui.

Are alte interese, iar tu nu eşti o prioritate

Începuturile relaţiilor sunt ca de basm. Ai putea jura că lucrurile nu se vor schimba niciodată însă, în timp, intensitatea şi interesul cu care sunt abordate încep să se diminueze. Dacă observi că partenerul nu se mai ţine de promisiuni, lasă ca alte lucruri să intervină în planurile voastre, evită să mai petreceţi timp împreună precum o făceaţi odată, toate acestea pot fi un semn legat de cum va arăta relaţia. Dar trebuie să ţii cont că întotdeauna pentru un om care îşi doreşte ceva real cu tine, vei fi o prioritate.

Are un stil de viaţă singuratic

Dacă partenerul îţi transmite că este fericit singur, ia acest aspect în calcul. Află dacă a avut înainte de tine o relaţie serioasă, cum au decurs lucrurile, dacă este rănit sau nu, dacă s-a bucurat de intimitate emoţional vorbind. În caz contrar, este timpul să mergi mai departe pentru că nu ai nevoie de genul acesta de situaţii, în special când ştii ce-ţi doreşti.

Preferă să afişeze stilul de viaţă pe care-l duce

Dacă partenerul este mult mai interesat de câştigurile financiare, dar în sensul în care îşi doreşte ca lumea să ştie tot ce face, ce deţine şi cum stă la acest capitol, iar relaţiile sunt pe plan secund, nu te arunca prea tare să te gândeşti la un angajament. Dacă ar fi să-l supui unui test, cel mai probabil va alege bunurile materiale în locul fericirii.

Totul este doar o joacă pentru el

Este minunat când partenerii se simt bine unul în prezenţa celuilalt, când există armonie, glumele sunt la locul lor, dar în momentul în care partenerul nu face altceva decât să ia totul în glumă, nu veţi ajunge niciodată să fiţi atât de apropiaţi din punct de vedere emoţional. Iar în acest sens, o relaţie pe termen lung nu are loc în planurile lui.

Sexul este…doar sex

Intimitatea sexuală într-o relaţie pe termen lung şi, bineînţeles, serioasă înseamnă mai mult decât sex. Înseamnă conexiunea dintre parteneri, emoţii şi implicare. Dacă încă de la început acestea lipsesc cu desăvârşire, din punct de vedere emoţional vei ajunge să te simţi foarte singură.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”