15 semne că femeia te înşală – care sunt cele două motive ale infidelităţii

Dacă observi aceste schimbări de comportament la partenera de cuplu, e posibil să fii înşelat.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Una dintre marile „minciuni” constă în faptul că o femeie înşală doar când se îndrăgosteşte de altcineva. Din păcate, realitatea este un pic altfel. Şi anume, o femeie înşală atunci când are oportunitatea. În fond, cea mai întâlnită fantezie la femei este aceea de a avea one night stand. Cu alte cuvinte, principala fantezie este aceea de a fi într-un loc, într-o seară, într-un bar, unde apare un necunoscut care arată foarte bine, servesc împreună un pahar de şampanie, apoi, ameţită de aburii alcoolului, se lasă pradă momentului, pentru ca dimineaţa, după o noapte extrem de fierbinte, bărbatul să dispară în fumul ultimei ţigări ce încă fumegă pe noptieră.

De ce înşală femeile

În realitate, femeia înşală în două contexte diferite – atunci când se îndrăgosteşte sau atunci când se obişnuieşte cu cineva. Atunci când se obişnuieşte cu bărbatul respectiv, când îşi petrece mai mult timp cu acesta şi când, după lungi discuţii despre diverse subiecte, ajung, inevitabil, la discuţiile despre sex.

Şi cum de la vorbă la faptă calea este foarte scurtă, femeia despre care vorbim, după puţin timp, se lasă „păcălită”, fără să fie neapărat îndrăgostită de acel bărbat. Pur şi simplu, în mintea ei se petrece un lucru interesant. Şi anume, se consideră înţeleasă, apreciată şi dorită de acel bărbat. Iar asta o poate face să îi cedeze, chiar fără să aibă sentimente profunde pentru acel bărbat.

În fond, tocmai de aceea colegii sunt cei mai întâlniţi amanţi, pentru că împreună cu aceştia îşi petrece majoritatea timpului, iau masa împreună, ies la cafea sau la ţigară. Şi este de ajuns o dată să rămână singuri şi să simtă că împărtăşesc aceleaşi idei sau opinii, pentru a repeta scenariul cât mai curând. Apoi, din discuţie în discuţie, se ajunge la sex.

Cum îţi dai seama că te înşală o femeie

Puteţi totuşi „să vă prindeţi” dacă partenera vă înşală, în situaţia în care remarcaţi următoarele comportamente ale ei:

  • se îngrijeşte mai mult decât de obicei
  • este mult mai atentă la modul în care se îmbracă
  • îşi doreşte în permanenţă lucruri noi, care să îi scoată în evidenţă trăsăturile fizice
  • vorbeşte mai des despre un anumit coleg
  • tinde să întârzie mai mult la lucru
  • îşi schimbă vestimentaţia, modul în care îşi aranjează părul, culoarea părului
  • primeşte mesaje legate de serviciu destul de târziu de la acel coleg
  • conversează deseori cu colegele de muncă despre bărbatul respectiv
  • îşi ascunde telefonul
  • colegul respectiv o duce sau o aduce frecvent de la serviciu
  • programul de lucru se prelungeşte
  • apar ieşiri dese cu colegii
  • devine mai plictisită când este acasă sau nu îşi ascultă partenerul
  • dacă este întrebată despre coleg, se fâstâceşte, roşeşte sau se bâlbâie
  • capătă o adicţie legată de sala de sport la care merge, ceea ce poate însemna că există posibilitatea de a avea o relaţie cu cineva din sala respectivă

Comportamentele de mai sus sunt doar o parte din cele ce ar trebui să vă dea de gândit. Principala indicaţie ar fi aceea de a vă asigura că aţi făcut totul pentru a avea o relaţie frumoasă de cuplu, ceea ce va creşte şansele să nu fiţi înşelat. Este tot ceea ce puteţi face până când apare „colegul”. Însă în rolul colegului poate fi un vecin, un prieten mai vechi, un bărbat cunoscut de la magazin sau de la sala de sport.

Ce putem face să nu fim înşelaţi? Filosofic, totul. Practic, aproape nimic. Însă putem încerca să facem viaţa femeii de lângă noi cât mai frumoasă. Să o iubim şi să o apreciem, să avem o viaţă de cuplu frumoasă, să ieşim cât mai des împreună, să o ajutăm atunci când are nevoie. Însă, independent de toate eforturile făcute, uneori inevitabilul se poate întâmpla. În fond, şi femeia, şi bărbatul sunt similari atunci când vorbim de nevoia de sex sau de afecţiune. Diferenţa constă în faptul că femeia se gândeşte de mai multe ori până să o facă, pe când bărbatul se gândeşte după.

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”