10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul

Şantajul emoţional, frica, lipsa de empatie pot face o femeie să îşi dorească să experimenteze o relaţie sexuală în afara cuplului.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Motivele pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul cu un alt bărbat sunt diverse şi pot avea legătură cu femeia respectivă sau cu relaţia din care face parte.

De asemenea, există situaţii când partenerul are un comportament jignitor la adresa ei sau nu îi comunică suficient de des că o apreciază, nici nu doreşte să iniţieze actul sexual.

Putem spune, în acest sens, că o femeie căsătorită ajunge să îşi înşele partenerul în următoarele situaţii.

Femeia căsătorită înşală pentru că…

1. Nu se simte iubită, apreciată, sprijinită

Foarte multe dintre femei, din păcate, se plâng de faptul că nu se simt apreciate în relaţia de cuplu. Sunt femei care încearcă să rezolve aceste probleme comunicându-i-le partenerului, dar sunt dezamăgite de nivelul acestuia de implicare, simt nevoia să îşi condimenteze viaţa sexuală, sperând ca în acest mod să îşi găsească energia de a mai lupta pentru relaţia de acasă.

2. Are un partener care o jigneşte sau încearcă să o devalorizeze

Şantajul emoţional, frica, lipsa de empatie, insecuritatea relaţiei de cuplu pot face o femeie să îşi dorească să experimenteze o relaţie sexuală în afara cuplului. Ea speră astfel să găsească în altă parte ceea ce nu are acasă. Face acest pas pentru a se putea rupe de relaţia de căsătorie, în speranţa că, oferindu-se altuia, acesta o va aprecia mai mult şi o va salva luând-o cu el.

3. Din curiozitate

Şi femeile îşi pot dori să experimenteze, considerând că pot avea în altă parte ceva nou, mai bun, mai incitant. Sau pentru faptul că, acasă, nu îşi pot trăi fanteziile.

4. Nu se simte satisfăcută din punct de vedere sexual

Sunt femei care se plâng de numărul de relaţii sexuale oferite de bărbatul de lângă ele. Unele încearcă să rezolve această problemă prin diferite mijloace: comunicându-i parterului propriile nemulţumiri sau încercând să aplice diferite scenarii mai incitante pentru acesta. Altele pot considera de la bun început acest capitol o luptă pierdută, aşa că vor căuta în altă parte ceea ce nu au acasă.

5. Se simte atrasă de un alt bărbat

A fi căsătorită nu înseamnă că nu mai vezi şi nu mai simţi nimic din ceea ce se întâmplă în jurul tău. Ba din contră, poţi descoperi marea iubire după ce te-ai căsătorit sau poţi descoperi adevărata pasiune într-o altă relaţie.

6. Frica de bătrâneţe

Sunt femei care doresc să îşi arate că încă mai pot cuceri pe cineva de sex opus, speriate de faptul că au împlinit o anumită vârstă sau gândindu-se că nu mai arată aşa cum se ştiau ele. Pentru acestea, o relaţie sexuală în afara căsătoriei reprezintă o formă de confirmare sau de restimulare a stimei de sine.

7. Experienţa cu o altă femeie

Multe femei au ca fantezie sexul cu… o altă femeie. Această fantezie poate rămâne undeva în tenebrele creierului sau, dacă cumva i se iveşte ocazia, poate ajunge să o facă doar de dragul experienţei.

8. Oportunitatea externă

Sunt femei care ajung să îşi înşele partenerul cu şeful sau cu o persoană care le promite că le poate ajuta să urce pe scara socială sau să realizeze anumite venituri financiare.

9. Sadomasochismul este o fantezie ce nu este foarte compatibilă cu ideea de familie

În condiţiile în care o femeie are astfel de trăiri, ea poate ajunge să şi le satisfacă în afara cuplului, gândindu-se că astfel nu îşi strică imaginea în relaţia cu partenerul.

10. Sexul în trei reprezintă o altă fantezie ce nu este compatibilă cu ideea de cuplu

Aşa că, în cazul în care există această dorinţă, dar şi oportunitatea, o femeie poate trece la fapte, din dorinţa de a experimenta.

Mai sunt şi alte situaţii ce pot face o femeie să îşi înşele partenerul, unele din sfera patologicului sau având la baza anumite traume personale, însă ne vom opri deocamdată doar la acestea, considerându-le cele mai comune.

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”