Consecintele infidelitatii

Mi-am prins sotul in pat cu o alta femeie, iar de atunci viata mea este complet data peste cap. Se intampla acum 3 ani si am incercat sa merg mai departe, insa pur si simplu nu mai pot face sex cu alti barbati.
Consecintele infidelitatii
Consecintele infidelitatii

O sotie inselata nu isi poate reveni din socul tradarii, desi a pornit pe un drum nou. Dupa ce, in urma cu 3 ani, si-a prins sotul in pat cu alta femeie, nu si-a mai putut reface viata sexuala. Emilia Potenteu o sfatuieste.

„Mi-am prins sotul in pat cu o alta femeie, iar de atunci viata mea este complet data peste cap. Se intampla acum 3 ani si am incercat sa merg mai departe, insa pur si simplu nu mai pot face sex cu alti barbati. Ca si cum aventura descoperita m-ar fi blocat complet ca femeie. Nu simt placere, nu suport atingerile.”

Trauma emotionala suferita o data cu o astfel de experienta poate lasa urme adanci in sufletul nostru. Tradarea poate omori tot echilibrul relatiei, dar mai ales obisnuieste sa omoare increderea si echilibrul interior. Sentimentele de furie si de frustrare se transforma, o data cu trecerea timpului, in agresivitate, indreptata atat asupra celorlalti, cat si asupra propriei persoane.

Privarea psihologica la care te-ai autosupus seamana mai degraba cu o pedeapsa majora pe care nu incetezi sa ti-o administrezi, la nivel inconstient. Orice problema, o data traita, trebuie clasata intr-un fel, trebuie inteleasa cum se cuvine si integrata ca o experienta personala incheiata.

Aici intervine rolul psihologului, a carui menire este sa ajute la intelegerea, acceptarea si iertarea trecutului si la constientizarea continutului latent si al implicatiilor acestui trecut asupra psihicului si comportamentului de azi.

Citeste si: „Cazierul sexual” si infidelitatea

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Emilia Potenteu - psiholog - Redactor
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân