Cele 90 de secunde dinainte de orgasm

De abia aşteptai să o vezi, corpurile voastre se doreau din instinct şi cu pasiune, aţi început actul sexual şi toate au venit de la sine până imediat înainte de “marele O”.
  • Publicat:
Cele 90 de secunde dinainte de orgasm

De abia aşteptai să o vezi, corpurile voastre se doreau din instinct şi cu pasiune, aţi început actul sexual şi toate au venit de la sine până imediat înainte de “marele O”.

Mulţi sexologii numesc acest interval: cele „90 de secunde aproape de orgasm”. O fereastră de timp delicată ca un glob de cristal ce se poate sparge oricând -totul depinde de cum gestionezi lucrurile.

Aici te vei lupta cu presiuni multiple: poate schimbi poziţia sau omiţi orice detaliu mărunt şi, dintr-o dată, totul se duce pe “apa sâmbetei” , poate te vei confrunta cu inamicul numărul 1 – ejacularea prematură, poate…

Din păcate, nu există o lecţie pe care să o poţi învăţa pe de rost cum nu există o lege universală care să te ghideze în cele 90 de secunde dinainte de orgasm.

În primul rând, totul ţine de un subiectivism pur, concretizat în chimia dintre voi doi, conectarea fizică şi psihică, de sincronizare…

Pe de altă parte, există câteva criterii valabile aproape în toate cazurile. De exemplu, în general e aplicabilă teoria conform căreia ritmul contează enorm, ritmul menţinut la fel pe toată perioada dinainte să intraţi în cele 90 de secunde, dar şi în timpul lor. Apoi, este recomandat să pui presiune pe clitorisul ei în timp ce ea preia toată cealaltă parte a activităţii sexuale.

În cazul în care vrei sau simţi nevoia să schimbi poziţia, alege acele poziţii sexuale care favorizează orgasmul feminin, cum ar fi cea când ea este deasupra.

În tot acest timp, bucură-te de orgasmul ei şi al tău, fie că ele sunt simultane, fie că nu.

Drumul până la cele 90 de secunde

Uneori, pe cât de greu e să controlezi cele “90 de secunde imediat înainte de orgasm”, pe atât de dificil este drumul până la ele. Studiile arată că regula de aur a orgasmului este combaţia de relaxare şi stare de confort.

Un plus necesar poate fi şi stimularea fanteziei sexuale. Marea majoritate a femeilor au fantezii în timpul actului sexual, probabil pentru că fantezia contribuie la relaxarea mentală şi distragerea atenţiei de la realitate. Aşadar, şopteşte-i ceva fierbinte care să  o plaseze în mijlocul fanteziei sexuale.

Bucură-te alături de ea de preludiu. Preludiu ar trebui să fie, de la început până la sfârşit, un act complet de dragoste: corpul ei este un adevărat peisaj erotic (sărutul, îmbrăţişarea, sexul oral).

Recunoaşte semnele de excitare ale partenerei tale (vizibile sau mai puţin vizibile): tensiunea musculară, contracţiile din zona pelviană, zona mâinilor, a picioarelor, a abdomenului. Nu gemetele îţi vor arăta că orgasmul e aproape, ci mai degrabă tăcerea corpului ei, liniştea de dinaintea furtunii.

Ţine cont de faptul că orice femeie care are un orgasm are nevoie de un sentiment de focalizare spre interior.

Citeşte şi: Energia care îţi provoacă orgasm…

Muşchii şi stimularea sexuală

Orgasmul, eterna minciună

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Sexul în cazul bolilor cardiovasculare
Sexul în cazul bolilor cardiovasculare
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: