Voicu/ Voica/ Voichiţa

Orginea:
Slavă
Potrivit pentru:
Baiat,Fata

Semnificaţie: luptător

Numele Voicu, cu forma sa feminină Voica, folosite cu precădere ca nume de familie, sunt considerate împrumuturi din onomastica slavonă de la numele Voiko şi Voika.

Acestea provin la rândul lor de la termenul “voi”, a cărui traducere este “luptător”.

Numele Voicu, Voica sunt atestate pe spaţiul românesc încă cu foarte mult timp în urmă, derivatele lor precum Voina (un munte din Făgăraş) confirmând vechimea numelor.

 

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Horosco decembrie 2022. Ce zodie își găsește marea dragoste în luna decembrie