Vasile/ Vasilică

[Vasalie, Silie, Sile, Vasilică, Vasilicu, Vasilcea, Vaii, Vasel, Vasilache, Vasilescu.]
Orginea:
Greacă
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “regal, rege, conducător”

Foarte frecvent întâlnit pe întreg spaţiul românesc, numele Vasile provine de la termenul grecesc “Basileios”, care la rânsul său provine de la termenul “basileus” şi se traduce prin “rege, conducător”.  

În perioada Antichităţii, “baseileu” era conducătorul tribului sau al ginţii.

Dar, numele Vasile este strâns corelat şi cu termenul “biserică” prin “basilike – basilica”.

În Antichitate, basileul era conducatorul gintii sau al tribului.

Nume de sfânt: Sfântul Vasile este comemorat de Biserica ortodoxă în fiecare an pe 1 ianuarie.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ingredientul care nu lipsește din nicio cură de slăbire: fără el, nu funcționează nimic!