Radu, Răducan, Răducu

[Radoiţă, Rados, Radota, Rada, Radna, Radina, Răduca, Duica, Radulin, Radus. ]
Orginea:
Slavă
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “fericit”

Numele “Radu” îşi are originile în limba slavonă, provenind de la termenul “rad” care se traduce “fericit”.

Unii lingvişti consideră că acest nume este un hypocoristic, adică un nume diminutiv, provenit aşa cum am specificat şi mai sus de la substantivul “rad”.

Atestarea numelui datează încă din 1351, existenţa lui fiind însă mult mai veche. Cert este că în secolul al XIV-lea prenumele Radu era foarte cunoscut şi răspândit.

Deşi o perioadă de timp a fost mai puţin uzitat – aproape deloc chiar – în prezent numele Radu este iarăşi la mare căutare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă