Radu, Răducan, Răducu

[Radoiţă, Rados, Radota, Rada, Radna, Radina, Răduca, Duica, Radulin, Radus. ]
Orginea:
Slavă
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “fericit”

Numele “Radu” îşi are originile în limba slavonă, provenind de la termenul “rad” care se traduce “fericit”.

Unii lingvişti consideră că acest nume este un hypocoristic, adică un nume diminutiv, provenit aşa cum am specificat şi mai sus de la substantivul “rad”.

Atestarea numelui datează încă din 1351, existenţa lui fiind însă mult mai veche. Cert este că în secolul al XIV-lea prenumele Radu era foarte cunoscut şi răspândit.

Deşi o perioadă de timp a fost mai puţin uzitat – aproape deloc chiar – în prezent numele Radu este iarăşi la mare căutare.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Atașamentul sigur: pastila de psiho