Mihuţă

[Mihăilescu, Mihai, Mihăilaş, Mihăiţă, Mihoi, Mihu, Mihlea, Mihociu, Mihail, Mihnea, Mihăilă, Mihailo, Mihaela]
Orginea:
ebraică
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “mare conducător”, „ocrotitor al copiilor poporului lui Israel”

Forma feminină a numelui Mihai, prenumele Mihaela derivă din ebraicul Mikel, folosit cu precădere în textele biblice.

Mikel a fost considerat unul dintre cei mai mari arhangheli, după cum este menţionat în

Cartea lui David cu supranumele: “mare conducător”, „orcotitor al copiilor poporului lui Israel”.

La rândul său, Mikel este o formă derivată a ebraicului Mikajah, în alcătuireacăruia „jah” este prescurtarea divinităţii supreme „Iahve”. Particula “el” este o altă prescurtare a unei denumiri sfinte „Elohim”.

În cultura europeană prenumele Mihaela a pătruns prin intermediul „Septuagintei” (cu forma grecească Michael ) şi prin textele biblice “Vulgata” (o versiune a Sfintei Biblii).

Fiind foarte popular în Germania, numele Mihai / Mihaela a fost folosit ca simbol pentru ţăranul german.

Mai mult, Arhanghelul Mihail este portretizat în toate Bisericile Ortodoxe pe una dintre uşile laterale ale Sfântului Altar. De asemenea, el a fost considerat un căpitan al dreptăţii, cu sabia adevărului în mână, mediatorul oamenilor cu divinitatea, cel care scria într-o carte faptele bune şi rele din întreaga lume.

Nume de sfânt: Sf. Mihail şi Gavril sunt pomeniţi pe 8 noiembrie.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Sexul la menstruație: beneficii pentru sănătate